JEKA houdt honger: “We gaan in de top zes eindigen”

Datum: zaterdag 18 augustus 2018, 18:34 - Auteur: Mica de Montigny

JEKA houdt honger: “We gaan in de top zes eindigen”

VIDEO – Terwijl de Nederlandse TV-zenders waarschuwen dat kwetsbare groepen in de samenleving, zoals ouderen, hun vervelendste tijd van het jaar moeten doorstaan vanwege de hittegolf, werkt JEKA zijn eerste trainingen af in aanloop naar het nieuwe seizoen. Voetbalinbreda.nl pakte maar meteen flink uit met een sfeerverslag, exclusieve drone-shots en interviews met enkele hoofdrolspelers van de kampioen van vorig seizoen in 3B.

Er zijn nog maar weinig mensen die aan voetbal denken op de dag dat wij richting sportpark Tussen de Leijen rijden, maar de kersverse zondag tweedeklassers hebben daar maling aan. Op het eerste kunstgrasveld van het grootste complex van de Gemeente Breda speelt de selectie van succescoach Bas Liebregts, die vorig jaar debuteerde met het kampioenschap, een groot partijspel van elf tegen elf. Op de bank zitten ook een handvol wissels. Wat opvalt is de aanwezigheid van onder meer routinier Marvin Dijkstra en een hoop jeugdspelers die de A1 vaarwel hebben gezegd. Jules Philippart staat lekker te verdelen, Remco de Groot is zoals altijd betrouwbaar in zijn midfield-game en keepers Koen Hendrickx en Dennis van Duin laten nauwelijks iets glippen.

Terwijl onze redactie een drone over laat vliegen en sensationele beelden filmt, loopt de training op zijn einde. De sfeer is heerlijk chill, na een serieuze pot voetbal. Spelmaker Merijn Notenboom spreekt voor de camera zijn verwachtingen uit voor het nieuwe seizoen en ook de hoofdtrainer blikt vooruit, al tempert hij de uitspraken van middenvelder Philippart een beetje. “We hebben een sterke selectie en gaan in de top zes eindigen”, vertelt de 24-jarige schakelspeler.

“Zelf ben ik jong, maar toch zie ik voor mezelf een rol weggelegd in de coaching voor alle jongere gasten binnen onze groep. Die druk leg ik mezelf op. Hoe we het vertrek van onze topscorer Lucas Jacobs op gaan vangen? Nogmaals, we hebben veel kwaliteit. Ik verwacht veel van Ivo Haagh bijvoorbeeld. Maar ook van Marvin Dijkstra, die weer aan is gesloten bij het eerste.” Jeugdig Enthousiasme Kan Alles trainde dus twee weken in juli, waarna er drie weken verlof volgden. Hoe houdt de immer joviale Philippart, die na zijn mislukte avontuur bij Bavel flink wat kilo’s aankwam enkele jaren terug, zich fit? Ik heb wel een schema van een fysiotherapeut die ik goed ken, dus dat gaat in orde komen. Hoe dat bij andere ploegmaten gaat weet ik niet. Ik weet dat Marvin Dijkstra wel van Palm Parkies houdt, dus ik ben benieuwd”, doelt hij op de wekelijkse muziekfeesten iedere dinsdag in het Valkenberg-park tijdens augustus.

Liebregts is voorzichtiger als hem wordt gevraagd naar de verwachtigen van het komende seizoen: “Een plek in de top is ambitieus, maar ik wacht de komende tijd liever even af. Er zijn wat mutaties geweest en ik wil kijken hoe alle zich ontwikkelt, dus kom eind september maar terug voor een concrete doelstelling”, knipoogt hij. Wat hij meer te vertellen had bekijk je in onze exclusieve video.

Bekijk hieronder de reportage die is gefilmd en gemonteerd door Vinnie de Laat van Click United