Datum: zondag 30 september 2018, 15:59 - Auteur: Luke Thomas

Roemloze competitiestart voor Bavel tegen Oosterhout

Ook voor Bavel is de competitie eindelijk weer begonnen. Vorige week werd de wedstrijd in 3B bij TSC afgelast vanwege regen, zondag voerde de zon de boventoon. Een perfect recept voor een flitsende start. Echter, het ingrediënt ‘scoren’ waren de Bredase dorpelingen vergeten. Ze wisten hun kansen niet af te maken en kregen zelf de deksel op de neus. Het eindresultaat: 1-3. “We hebben de oude voetbalwet weer ontmoet”, vertelt Glenn van Peer tegen Voetbalinbreda.nl.

Het beloofde een lastige middag te worden. Oosterhout won zijn openingswedstrijd met 4-2 van DESK en wilde zijn koppositie natuurlijk niet verlaten in Bavel. De dorpsclub had vanwege een afgelasting een week langer de tijd om zich voor te bereiden op de eerste competitiewedstrijd van het jaar. Helaas voor de ploeg van coach Osman Erbas heeft die extra lange preparatie niet geholpen.

Door een foute pass in de verdediging ontstond er al vroeg in de wedstrijd een penalty voor de bezoekers, die de kans niet onbenut lieten. Desondanks liet Bavel de kop niet hangen en trof Luuk Oomen de gelijkmaker. Daarna had de thuisploeg veel scoringskansen, maar zonder succes. De spelers gingen rusten met een gelijke stand. Bavel ging na de pauze vol voor de winst, waardoor er achterin gaten ontstonden, tot genot van de Oosterhoutse aanval. Goalie Van Peer moest uiteindelijk drie keer de bal uit het net vissen.

“We drukten de tweede helft te gretig naar voren. Ze hebben ons afgetroefd op de counter. We hebben de oude voetbalwet weer ontmoet. Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel.” Hierdoor behoudt Oosterhout zijn koppositie en druipt Bavel af tot de twaalfde plek. Volgende week spelen de groen-witten tegen Waspik, dat van ZIGO won in speelronde 2.

Bavel – Oosterhout 1-3 (1-1)
0-1 (pen.) Oosterhout, 1-1 Luuk Oomen, 1-2 en 1-3 Oosterhout.