Datum: donderdag 14 november 2019, 16:52 - Auteur: Mica de Montigny

Rol Baronie-keeper Robbert van Oorschot is uitgespeeld

Na vier succesvolle seizoenen is de rol van Robbert van Oorschot (foto) bij zondag Hoofdklasser Baronie prompt uitgespeeld. Alleen ‘in geval van nood’ is de bijna 33-jarige Bredanaar nog beschikbaar. Voetbalinbreda.nl sprak met de sympathieke routinier.

Hij klom met Advendo uit de voetbalgoot en greep zijn kans eerder dit decennium om bij de hoogst acterende amateurclub van Breda te spelen. Hij beleefde onder meer het succesjaar van de promotie terug naar de Hoofdklasse. “En afgelopen seizoen was voor mij persoonlijk het beste jaar ooit”, openbaart Van Oorschot. Toch is hij een halfjaar later op een zijspoor beland. Fysiek malheur tijdens de start van de campagne én het goede debuut van de jonge Michel van Butselaar zijn daar debet aan.

“Blijkbaar ben ik op een verkeerd moment geblesseerd geraakt. En Michel (Van Butselaar, red.) heeft het gewoon goed genoeg gedaan om te blijven staan.” Het valt op, Van Oorschot blijft een gentleman. Natuurlijk zal het aan hem knagen. Na jaren trouwe dienst eigenlijk zomaar afgeserveerd worden, hard gezegd. Hij peinst er echter niet over om met modder te gooien of iets dergelijks. Dinsdagavond voerde hij een verlossend gesprek met zijn coach Jurriaan van Poelje, die hij verder een ‘goede trainer’ noemt.

“Ach, wat ik er van vind is niet meer belangrijk. Het is jammer, maar dit is voor mij de beste keuze. Heb er weinig plezier in als ik niet speel. We hebben ook geen tweede elftal meer. We hebben afgesproken dat ik mee blijf trainen en in geval van nood meega op zondag. Als dat niet hoeft ben ik lekker vrij met de kinderen. Ik heb er weinig zin in om op zondag van 10:00 tot 19:00 weg te zijn en niet te spelen als ik ook mijn zoontjes bij me heb. Mijn keuze is nu om stapje terug te doen. En volgend seizoen weer ergens lekker te keepen. Ik heb bij Baronie veel geleerd van keeperstrainer Erik Kruithof, ik ben toch nog wel wat beter geworden.”

Op welk niveau hij volgend jaar zal acteren boeit hem momenteel weinig. “Als ik er maar weer plezier in heb. Misschien keer ik wel terug bij Advendo. Er is al wat contact geweest met de oude kern, wie weet gaan we proberen om de club weer een positievere uitstraling te geven. Mijn jongste zoon Levi (4) speelt daar ook. Ik weet alleen niet of ik van de Hoofdklasse naar de vijfde klasse kan gaan zo snel. Wie weet. Voor nu is het zonde, maar als je alleen maar op de bank zit houdt het op.”

Trainer Van Poelje baalt er ook van, maar relativeert. “Tuurlijk balen we. Maar Robbert (Van Oorschot, red.) kiest voor meer tijd met zijn kinderen. Dat is een goed argument en dat respecteren we. Ik heb nu vier jaar fantastisch met Robbert gewerkt en hij is erg belangrijk geweest voor Baronie. We zijn blij dat hij beschikbaar blijft en dat hij blijft meetrainen. Gelukkig hebben we met Michel Butselaar en Vincent Vroomans twee goede andere ‘Hoofdklasse-keepers’ in huis om Robbert op te volgen.”

Foto door Marcel Mol