Datum: zondag 16 oktober 2022, 15:59 - Auteur: Redactie

Romano Rijndorp loodst TVC Breda ruim voorbij SAB

VIDEO: Aan de hand van Romano Rijndorp (foto) heeft TVC Breda zondag korte metten gemaakt met SAB. De stadsderby in 4C leverde veel goals op, waarbij de beslissing in de tweede helft viel.

Een paar honderd toeschouwers zagen een zeer vermakelijke stadsderby op sportpark Ruitersbos, waar de bezoekende promovendus uit Tuinzigt een belabberde eerste helft speelde. SAB startte furieus en kwam dankzij de sterke spits Diego Janssen op voorsprong. Het tienertalent Romano Rijndorp maakte er nog wel 1-1 van, maar zag zijn ploeg daarna pijnlijk wegzakken. Damian Kefilev bracht de ploeg van coach Martijn Malinka aan de leiding, waarna wederom Janssen een droommiddag leek te voltooien voor de Sint Anna Boys.

Maar niets was minder waar. Spelmaker Rijndorp, nog altijd maar 16 jaar, begon aan een ware show in het hol van de leeuw. De technisch begaafde linkspoot schilderde schuin voor het vijandelijke doel een vrije trap in de kruising: 2-3. En dat was nog niet genoeg: nog voor het rustsignaal maakte hij zijn hattrick compleet: 3-3 en spektakel aan de Ruitersboslaan. TVC Breda was zichtbaar nog niet tevreden en werd in de tweede helft nog een aantal keer extra gefrustreerd door de grensrechter van SAB.

Na een keer of vier zijn vlag in de lucht gestoken te hebben en vooral op het moment dat Tony Damen er 3-4 van maakte, was zijn rol uitgespeeld. Hij bleef na die goal met zijn vlag in de lucht staan en riep tevergeefs om de arbiter. Toen de leidsman met zijn zonnebril eindelijk kwam, was het nieuws voor de vlagger van de thuisclub rampzalig: hij moest van het veld af. Ondanks het feit dat SAB het wel probeerde, was de klasse van Rijndorp hen te machtig. Bij de 3-4 had hij al een schitterende voorassist door een crosspass naar Pepijn van de Corput te toveren.

Ook bij de 3-5 van Tijmen Ooms was hij betrokken en zelfs de 3-6 Jeroen Ooms (zie video hier onder) werd door hem ingeluid. Een schitterende steekpass door het hart van de thuisdefensie en pats, boem: goal. De youngster was het creatieve brein van de bezoekers van coaches Nijs Kivits, Kevin Faas en Johan Rijndorp. Voetbalinbreda.nl spraak met laatstgenoemde en vroeg hem naar een reactie. “We wisten dat SAB de lange bal zou hanteren en gevaarlijk zou zijn bij standaardsituaties, daar liepen we in hun mes. Uiteindelijk laten we de tweede helft zien dat we een sterker team zijn en kantelen de wedstrijd volledig en terecht onze kant op. Ook als staan we achter of loopt het even niet, we tonen wekelijks aan dat we een echt team zijn en blijven continu gaan”, klonk het trots uit de mond van de ex-spits.

In het thuiskamp was het uiteraard huilen met de pet op, ondanks de prima eerste drie kwartier. Hoe kijkt SAB-captain Tomas Baljeu terug op de dikke thuisnederlaag? “Voor rust spelen we goed en komen denk ik verdiend op voorsprong. Na rust maakten zij een paar goede goals en toen werd het lastig voor ons. De ruimtes waren heel groot, waardoor hun middenvelders vrij konden voetballen en toen kwamen we in de problemen. TVC Breda is een goede ploeg die makkelijk scoort.” SAB stelt teleur en staat na vier speelronden op de twaalfde plaats met twee punten. TVC Breda draait beter en staat zesde met zeven punten uit vier duels.

SAB – TVC Breda 3-6 (3-3)
1-0 Diego Janssen, 1-1 Romano Rijndorp, 2-1 Damian Kefilev, 3-1 Diego Janssen, 3-2 en 3-3 Romano Rijndorp, 3-4 Tony Damen, 3-5 Tijmen Ooms, 3-6 Jeroen Ooms.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss