Datum: zondag 13 oktober 2019, 17:50 - Auteur: Redactie

‘Rood’ JEKA boekt heroïsche thuiszege op FC Tilburg

JEKA stond zondag onder druk in 2E en toen het een tegengoal kreeg én een rode kaart dreigde een crisis. Maar, de Bredase Tricolores toonden hun veerkracht en versloegen het bezoek uit Tilburg op indrukwekkende wijze.

Toen Michiel Rademakers zondag zijn tweede gele kaart kreeg en JEKA dus met een man minder verder moest tegen de nieuwe club uit Tilburg, was het gemoed niet al te best in het thuiskamp. Zeker niet met de wetenschap dat de Bredanaars zeven dagen eerder echt vreselijk slecht voetbalden en thuis verloren van Sarto. De snelle uitgoal van de gasten uit 013 sloeg dan ook even in als een bom op sportpark Tussen de Leijen.

Maar wel een bom van energie, wilskracht en spirit. De ploeg van coach Bas Liebregts toonde karakter en liet zijn tanden zien. De gelijkmaker viel al snel. Keeper Dennis van Duin assisteerde Randy Klees en die bracht het thuispubliek in vervoering. Uiteindelijk was het spits Dennis Peragon die zijn status onderstreepte en de cruciale 2-1 aan liet tekenen na een echte teamgoal. Het was tevens de ruststand meteen.

Na de hervatting vochten de gastheren nog altijd in ondertal voor wat zij waard waren. “Maar ze hebben na rust slechts een kans gehad. We hebben echt ziek gespeeld”, liet middenvelder Jules Philippart na afloop weten aan Voetbalinbreda.nl. In de avond trok de selectie naar Boerke Verschuren, om bij hun sponsor de zege op de ‘kruiken’ te gaan vieren. Volgend weekend moet JEKA weer aan de bak. Dan wacht het pittige uitduel met VOAB.

JEKA – FC Tilburg 2-1 (2-1)
0-1 FC Tilburg, 1-1 Randy Klees, 2-1 Dennis Peragon.