Datum: zondag 30 april 2023, 16:05 - Auteur: Redactie

‘Rood’ PCP staat volledig voor schut in Rotterdam

PCP is plots aangeschoten wild in 4C. Zondagmiddag maakte Pretoria gehakt van de Brabantparkers, die nu moeten vrezen voor degradatie.

De ploeg van interim-coach Marco de Jong ploetert en zwoegt de laatste tijd. Zo erg zelfs, dat de rode streep nu dreigt. De totale afgang bij de technici van Pretoria in Zuid-Holland was opnieuw een alarmsignaal voor de kleinste amateurclub van de Gemeente Breda. Toen het 1-0 werd pakte PCP direct rood. En daar kwam nog een rode kaart bij later. Sydney Raphaela en Soufiane el Mandoudi waren de boosdoeners.

Bij rust stond het 5-0 en pas bij 6-0 kon de goed ingevallen Yassin Taouil iets terugdoen. De dubbele cijfers konden echter niet voorkomen worden. Goalgetter Mustapha Houba probeerde zich tegenover Voetbalinbreda.nl nog in te houden na afloop. “Ik wil het er niet teveel over hebben, heel snel vergeten dit en werken richting SAB-uit. Voor ons is er maar één ding belangrijk en dat is rechtstreeks handhaving.”

“UVV ’40 is ons nu voorbij, de laatste wedstrijd op bezoek bij UVV kan nog heel erg belangrijk gaan worden, maar eerst SAB. Sommige jongens moeten beseffen dat het gaat om het team en om de club. Helaas begrijpen enkele jongens dat  nog niet. Eerst handhaving realiseren en daarna moet er schoon schip gemaakt gaan worden voor het nieuwe seizoen. Dit zijn harde woorden, maar ze zijn hard nodig.”

Pretoria R – PCP 11-1 (5-0)
1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0 en 6-0 Pretoria R, 6-1 Yassin Taouil, 7-1, 8-1, 9-1, 10-1 en 11-1 Pretoria R.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss