Datum: zaterdag 23 november 2019, 16:10 - Auteur: Redactie

‘Rood’ PCP ZA toont geen beterschap na rumoerig duel

Twee rode kaarten een korte staking en een dikke nederlaag. PCP ZA blijft teleurstellen in 4C. Zaterdag won Alliance hard, maar speelde de arbiter volgens de Bredanaars een bedenkelijke rol.

Aanvoerder Hassan Lammou (foto) nam Voetbalinbreda.nl na afloop mee door de middag. “We kregen twee keer rood, maar wel beiden twee keer geel, wat ons uiteindelijk het verlies heeft ingeleid. De scheidsrechter heeft hier ook een grote aandeel in gespeeld: als je al geel geeft voor iemand die vraagt ‘hoelang de wedstrijd nog duurt’. Het was echt een nare man waar je zelf als aanvoerder niet tegen kon spreken, dan is het respect ver te zoeken. Wij zijn ook daar te onvolwassen voor om daarmee om te gaan helaas.“

Het was overigens dezelfde arbiter dit begin dit seizoen Baronie ZA vs Internos staakte vanwege gezondheidsklachten. “Hij was echt dramatisch, helaas, maar dat is op dit niveau zo. Strooit met kaarten, laat overtredingen onbestraft. Kom woorden tekort, dus laat ik maar ophouden daarover. Het was geen leuke middag en we hadden zoiets van ‘laten we het gewoon uitspelen’, de uitslag boeide ons niet meer.” Op de vraag waarom de leidsman staakte volgde een ongelooflijk antwoord.

“Omdat de scheidsrechter liet doorspelen terwijl een speler van ons een elleboog kreeg, waardoor hij een bloedneus kreeg. De speler zei ‘scheids dat kon je toch wel zien’. Hij zegt ‘ik wil geen commentaar anders ga ik naar huis’. Toen zei een toeschouwer ‘dan ga je toch naar huis’. Of ik deze ervaringen niet moe ben? Ja gelukkig sta ik er altijd positief in. Het spelletje is te leuk om het door andere te laten vergallen.” Enfin, de bezoekers uit Roosendaal wonnen met gemak. PCP ZA ontvangt volgend weekend stadsrivaal The Gunners.

Foto door Marcel Mol

PCP ZA – Alliance 0-7 (0-0) 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5, 0-6 en 0-7 Alliance.