Datum: donderdag 25 oktober 2018, 11:46 - Auteur: Mica de Montigny

Rotterdammer verlost The Gunners van spitsenstress

The Gunners is momenteel koploper van de zaterdag vierde klasse C en dat is mede te danken aan een nieuweling in de punt van de aanval. Voetbalinbreda.nl sprak met de verrassende blikvanger van sportpark het Hooghuys: Daniël Zwanenburg (foto, rechts).

De 22-jarige aanvaller is bij toeval bij de kleine volksclub uit de Haagse Beemden beland: “Ik kom uit Rotterdam en heb een aantal jaren in Boskoop gewoond, hieruit heb ik in Reeuwijk gevoetbald bij RVC ’33 en in Rotterdam bij Xerxes. Ik ben altijd aanvaller geweest, bij Xerxes was ik spits ik een 4-4-2-systeem en bij RVC was ik bijna altijd linksbuiten. Maar ik ben gaan samenwonen met mijn vriendin in Breda en door een vriend van haar waar ik goed mee omga, ben ik bij The Gunners terecht gekomen, hij speelt zelf in het tweede.”

En daar begon de kleine goaltjesdief aan zijn avontuur bij The Gunners. “Ben begonnen in het tweede omdat ik nieuw was en bijna drie jaar niet gevoetbald had en ik gewoon voor de lol en op mijn gemak een balletje wilde trappen. Dit werd voor mij te makkelijk en ik besloot naar het eerste te gaan. Hierbij heb ik hard gewerkt om weer fit te worden. Of ik mijn stempel nu al druk? Dat wil ik niet zeggen, maar ik doe gewoon mijn best. Als ik de verhalen van afgelopen seizoenen hoor is dit een goede start en doen we het als team goed, we vinden elkaar makkelijk en ik weet zeker dat het nog beter wordt.”

Sinds het vertrek van Paul Pedersen eerder dit decennium was een succesvolle nummer 9 afwezig. Is die nu eindelijk daar? “Paul Pedersen ken ik niet, maar het is leuk als ik met iemand vergeleken wordt of als opvolger genoemd wordt, maar daar let ik niet op. Ik doe het samen met het team, draag mijn steentje bij waar het kan en zal altijd mijn best doen voor ons team. Ik ben onwijs fan van onze club. Het is een grote familie, iedereen kent elkaar. Ik zelf leer steeds meer mensen kennen en iedereen is heel positief, het is mooi hoe iedereen voor het voetbal leeft en voor de club zelf: onwijs gezellig, warm, goed bier en toffe mensen en vrijwilligers. Het is persoonlijk de leukste club waar ik ooit geweest ben.”

Hoe zit het met de ambities? “Waar we eindigen dit seizoen? Ik leef eerlijk gezegd niet naar hoe we eindigen, we kunnen goed voetballen en we kunnen nog vele malen beter, ons doel is een periode pakken en het kampioenschap, maar ik leef van wedstrijd naar wedstrijd en ik weet dat wij dit kunnen als team. Ik zelf heb tot nu toe drie competitiegoals en vier assists. Hoeveel het er worden boeit me niet, als we maar winnen. Het is leuk als ik er 30 inschiet, maar als het op vijf eindigt en we worden kampioen of we promoveren ben ik nog steeds zo blij als een kind.”

Enfin, Zwanenburg is een hard werkende, kleine voorhoedespeler, die zijn eigen zwaktes en sterktes blootlegt. “Ik denk dat mijn sterke punten toch wel het positief coachen is, de snelheid en toch wel redelijk sterk zijn. Zwakke punten: ik vind zelf dat ik nog niet fit genoeg ben en dat ik meer aanwezig kan zijn in het team met het bepalen van een spelletje, alhoewel, zo veel verstand heb ik ook weer niet van voetbal”, lacht hij zijn tanden bloot. Zijn grootste ‘zwakke’ punt is wellicht zijn Rotterdamse tongval en zijn favoriete club, volgens het thuispubliek.

“Haha, iedereen op de club vraagt wanneer ik dat Rotterdamse accent weg laat. Ik heb ze allemaal een geheim verteld, het blijft lekker Rotterdams.” De Feyenoord-fan maakt binnenkort echter wel zijn debuut in het Rat Verlegh Stadion: “Naar NAC wil ik dolgraag mee, als er een keer een kaartje over is heb ik afgesproken dat ik mee ga, ik vind het een kleine maar toch grote club en ik wil zeker de sfeer eens proeven.”