Datum: donderdag 23 mei 2019, 11:58 - Auteur: Redactie

Route nacompetitie: enkele Bredase clubs in de race

Na komend weekend beginnen de nacompetities om promotie of tegen degradatie. Bekijk hier onder wel Bredase clubs in de race zijn of daadwerkelijk nog gaan strijden en tegen wie.

Baronie (Zondag Hoofdklasse B, promotie)

Bredaas hoogst acterende amateurclub moet eerst zondag in de laatste speelronde winnen thuis van directe concurrent Gemert, dat genoeg heeft aan winst van de periode. Als de Bredanaars winnen spelen ze op 28/30 mei tegen Hoogland, de return volgt dan op 1/2 juni. Als die ronde wordt overleefd, volgt ronde 2 tegen EVV, eerst op 4/6 juni, dan op 8/10 juni. Als de Baronnen ook deze ronde overleven, dan is de finale tegen de winnaar van OJC Rosmalen – Hoogeveen voor een plek in de Derde Divisie. Data zijn 11/13 juni en 14/16 juni.

Groen-Wit (Zondag derde klasse B, promotie)

Groen-Wit moet zondag eerst nog minimaal een punt halen tegen SCO thuis om de periode te pakken. Dan speelt het op 2 juni uit bij Terneuzen, ook een derdeklasser. Bij winst volgt ronde 2 tegen de winnaar van Hoeven – RBC. De finale, voor een plek in de tweede klasse, op neutraal terrein is dan op 16 juni en wordt gespeeld tegen TSC, Zundert, Gilze of HVV ’24.

WDS ’19 (Zondag vierde klasse C, promotie)

WDS ’19 is al zeker van de nacompetitie en speelt op 2 juni uit bij Den Dungen. Bij winst volgt ronde 2 tegen Irene ’58 op 10 juni in Den Hout. Als ook die wordt gewonnen volgt de finale op 16 juni op neutraal terrein tegen de winnaar van Oostburg-SC Emma/Blauw Wit ’81 voor een ticket voor de derde klasse.

Boeimeer (Zondag vierde klasse C, degradatie)

Voor Boeimeer maakt het niks uit wat er gebeurt op 10 juni op neutraal terrein. De laagvlieger uit de Haagse Beemden gaat op zaterdag voetballen in de vierde klasse. Het speelt in elk geval nog verplicht tegen DIVO of DVVC dat uiteraard zal moeten promoveren tegen de Koningsblauwen, die dus om des keizers baard spelen.

Tot slot nog JEKA, dat in 2E thuis tegen VOAB moet. Het staat nog wel op een veilige positie, maar kan bij extreme tegenslag nog in de nacompetitie belanden. Voetbalinbreda.nl gaat er vanuit dat het niet gebeurt.