Datum: maandag 1 maart 2021, 23:29 - Auteur: Redactie

Routiniers gidsen NAC Breda voorbij bezoekend TOP Oss

NAC heeft vandaag goede zaken gedaan op jacht naar plek twee op de ranglijst. Waar De Graafschap en Almere City punten lieten liggen, pakte NAC wel de volle buit. Het vertoonde spel was niet groots, maar toch liep NAC vrij gemakkelijk uit naar een 3-0 overwinning.

Dezelfde elf namen als vorige week verschenen vandaag aan de aftrap voor het duel met TOP Oss. De vijf minuten stonden nog niet op de klok of de bal lag al in het net voor NAC. Het was Dion Malone die na een scrimmage uit een corner de bal achter doelman Bo Geens kopte en hiermee zijn eerste in het geel-zwart maakte. 1-0!

Een kwartier later kwam NAC met de schrik vrij, toen TOP Oss de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Dennis van der Heijden dook opeens op voor de neus van Nick Olij en werd bediend met een voorzet op maat. Gelukkig voor NAC mikte hij de bal net over de Bredase lat.

In de fase die hierop volgde kreeg TOP steeds meer grip op de wedstrijd en werd het een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Olij. Toch was het NAC dat op slag van rust opnieuw toesloeg. Lex Immers kopte knap raak uit een corner van assistenkoning Mounir El Allouchi. 2-0! Mounir tekende met deze corner alweer voor zijn twaalfde assist van dit seizoen. 

In de tweede helft was het weinig spectaculair wat beide ploegen lieten zien. De ingevallen Anco Jansen zorgde met wat technisch vernuft en een aantal fraaie combinaties nog voor wat vertier in het tweede bedrijf.

In de slotfase van het duel zette TOP Oss alles op alles om de aansluitingstreffer te maken, waardoor er ruimte kwam voor NAC. Invaller Nick Venema benutte zijn snelheid door in de blessuretijd van de wedstrijd de 3-0 tegen de touwen te schieten, na opnieuw een assist van Mounir El Allouchi. Door de twee assists van vandaag, is Mounir met recht assistenkoning te noemen. Hij staat momenteel bovenaan in het klassement van de gehele competitie met dertien assists.

Zo boekte NAC een zakelijke overwinning en kan het met een goed gevoel richting het duel met Jong AZ toewerken.

KLIK HIER VOOR EEN FOTOSERIE VAN DIT DUEL OP ONZE FACEBOOK-PAGINA GEMAAKT DOOR JOS THOMMASSEN!

(bron: nac.nl)

NAC Breda – TOP Oss 3-0 (2-0)
1-0 Bilate, 2-0 Immers, 3-0 Venema.