Datum: dinsdag 27 augustus 2019, 14:09 - Auteur: Mica de Montigny

Ruben Goedhart: “We moeten meer van elkaar eisen”

Twee jaar is Beek Vooruit alweer actief op het hoge niveau van de zondag tweede klasse. De club uit Prinsenbeek prepareert zich voor een nieuw seizoen, waarin er meer moet worden bereikt dan het afgelopen voetbaljaar. Ruben Goedhart (foto, links) blikt met Voetbalinbreda.nl vooruit op de komende campagne.

Na een ‘leven’ lang bij Baronie ruilde de 1.94 lange verdediger zijn club in voor Beek Vooruit eerder dit decennium. Daar is Goedhart uitgegroeid tot een vaste waarde in de selectie van de Bekenaren en ondanks zijn ‘niet Prinsenbeekse-roots’, zit hij er helemaal op zijn plek. “Dankzij Wesley van Oers ben ik binnen gekomen bij Beek Vooruit en ik ga nu mijn zesde seizoen in, dus ik kan wel zeggen dat ik inmiddels bij de club pas. Vanaf het begin voelt het al goed bij deze vereniging, ondanks dat ik niemand kende voor ik hier heen kwam. Na al die jaren Baronie was het toen lastig om de club te verlaten, maar ik heb nooit spijt gehad uiteindelijk. Of ik hier heel mijn loopbaan blijf spelen? Dat weet ik nog niet, maar voorlopig zit ik er goed”, klinkt het trots.

De opmars van de oranjehemden maakte Goedhart dus van dichtbij mee. Anno 2019 is de Bredase dorpsclub een gerespecteerde kracht in 2E. Zitten de Bekenaren nu aan hun plafond? “Ik denk dat we met onze huidige selectie bij de  bovenste plaatsen moeten kunnen eindigen. Na de promotie toen naar de tweede klasse  was ons eerste jaar op dat niveau goed. Het was jammer dat we toen aan het einde van het seizoen veel blessures hadden, anders eindigden we hoger denk ik. Het afgelopen seizoen was wat minder. Wat vlakjes. Als het voetballend niet lukte, zag je vaak ook dat er te weinig strijd werd geleverd en bijvoorbeeld de omschakeling niet goed was. Hierin moeten we nu meer van elkaar gaan eisen. Ik denk dat er nog mogelijkheden zijn met deze groep, maar als we een goede tweedeklasser zijn, dan doen we het ook gewoon goed. In 2E kan iedereen van elkaar winnen namelijk, het is een sterke competitie.”

Zijn persoonlijk doelstellingen heeft hij ook al geformuleerd. “Ik wil nog meer aanwezig zijn met mijn coaching en aanvallend bepalender worden met de standaardsituaties.” Met zijn 25 jaar is hij dus in de kracht van zijn leven, maar zoals hij al zei, hij zit voorlopig goed bij Beek Vooruit. “En de sfeer is ook altijd goed hier bij de club en ook in ons team. Het mooiste aan ons team vind ik dat we alles tegen elkaar kunnen zeggen en goed met elkaar omgaan.” Al deze elementen die een team sterk maken zullen ongetwijfeld weer zorgen voor een interessant seizoen voor hoofdcoach Arno Gabriels en zijn formatie.