Datum: zondag 24 februari 2019, 17:01 - Auteur: Redactie

Ruime nederlaag voor TVC Breda bij zijn ex-trainer

In 5B was het even hopen dat TVC Breda er weer boven op zou komen, maar zondag kwam aan die hoop een snel einde. DEVO haalde flink uit voor eigen publiek.

In Bosschenhoofd was DEVO de favoriet. De dorpelingen spelen mee om de titel, terwijl TVC Breda dit jaar al enkele nederlagen leed met dubbele cijfers. Toch waren de bezoekers uit Tuinzigt niet heel slecht bezig. Na vermeend hands en buitenspel stond het wel snel 2-0, maar na een wereldgoal van Willino van Venrooy was de spanning volledig terug in de wedstrijd. De spits nam een lange ingooi van Bennie Haneveer aan, kapte zijn bewaker uit en schoot de bal stijf in de haak.

De ploeg van vertrekkend trainer Twan van Fessem drong aan, speurde naar de gelijkmaker, maar kregen zoals vaker deze campagne knullig een doelpunt tegen: 3-1. Uiteindelijk liepen de gastheren uit naar 5-1. TVC Breda kon daar weinig aan doen. Evert van Huijgevoort moest keepen, terwijl hij voetballer is. Hij deed dat overigens nog behoorlijk ook, maar door de ruime nederlaag kon niemand echt verwijtende blikken afvuren. Volgend weekend zijn de Viola’s vrij vanwege carnaval.

DEVO – TVC Breda 5-1 (2-1)
1-0 en 2-0 DEVO, 2-1 Willino van Venrooy, 3-1, 4-1 en 5-1 DEVO.