Datum: woensdag 29 mei 2024, 07:31 - Auteur: Redactie

Ruud van der Rijt volgt TSC-coach Ad Looijmans op

TSC heeft een nieuwe trainer in huis gehaald. Ruud van der Rijt is de opvolger van Ad Looijmans, die na meer dan een decennium de blauwe vereniging verlaat.

Op de Facebook-pagina legt de zondag eersteklasser uit Oosterhout die nog in de nacompetitie moet strijden om lijfsbehoud, uit hoe of wat. “Na 12 jaar jeugd- en hoofdtrainer van TSC te zijn geweest, heeft Ad Looijmans, een nieuwe uitdaging gevonden, 15 jaar geleden startte Ad als keeper bij de toenmalige B1 waarna hij in 2012, door Edwin van Gils en Rob Sestig, overgehaald werd om de E1 te gaan trainen. Onder begeleiding van Rob Sestig doorliep Ad als trainer alle eerste selectie jeugdteams om uiteindelijk met de JO19-1 te promoveren van de hoofdklasse naar de 3e divisie.”

“Op 26 jarige leeftijd nam hij als jongste trainer ooit, in Coronatijd, het stokje over van de toenmalige hoofdtrainer van TSC 1. Met dit team wist hij vorig jaar knap te promoveren naar de eerste klasse. Na 4 jaar als hoofdtrainer gewerkt te hebben, heeft Ad nu een nieuwe uitdaging gevonden waar hij zijn tomeloze energie in kwijt kan en zijn vakmanschap verder zal kunnen ontwikkelen. Wij bedanken Ad voor een geweldige tijd en wensen hem heel veel succes voor de toekomst.”
 
“De opvolger van Ad is al gevonden in de naam van Ruud van der Rijt. Hij zal vanaf het volgend seizoen, de leiding over gaan nemen van Ad. Ruud is een ervaren trainer die het afgelopen jaar Nuenen in de 4e divisie naar een knappe 5e plek heeft geloodst. We heten Ruud van harte welkom bij de Trots van Oosterhout en hebben er alle vertrouwen in dat hij ons eerste team naar een hoger niveau gaat brengen.”