Datum: zaterdag 11 februari 2023, 17:43 - Auteur: Redactie

RWB wint doelpuntrijke wedstrijd bij Olympia ’60

Olympia kon zaterdagmiddag in 4C geen punten pakken. Het hoger geklasseerde RWB boekte een benauwde zege in Dongen.

Net als vorige week tegen RFC was er optisch nauwelijks verschil met een hoog geklasseerd team. Nummer drie RWB kwam op bezoek. En Olympia probeerde de grote uitnederlaag goed te maken op het eigen sportpark Crispijn. In de eerste helft gebeurde hoegenaamd iets noemenswaardig. Olympia, met Nick en Ayhan in de voorhoede, ontbeerde diepte en snelheid in het aanvalsspel. Waar het leek af te stevenen op een bloedeloze 0-0 ruststand was daar op slag van rust toch RWB. Met een snelle uitval werd geprofiteerd van een dekkingsfout en kon de 0-1 worden aangetekend.

Trainer Mo Duzgun moest nu wel ingrijpen en bracht na rust aanvallers Merlijn Biemans en Osman Aslan. Laatstgenoemde maakte zijn rentree na een lange blessureperiode. Het bracht Olympia iets meer aanvallend elan. In de 58e minuut snelde Merlijn Biemans langs zijn tegenstander die hem alleen met een overtreding kon afstoppen. De toegekende penalty werd jammerlijk gemist door Ayhan Uslu. Maar erger nog, in de tegenstoot was het meteen 0-2. Langs de lijn werd de “wat als….-optie” regelmatig besproken.

Toch was het nog niet gedaan want Merlijn Biemans had nog een paar sprintjes in huis waar de Waalwijkers geen antwoord op hadden. Het resulteerde in de 65e minuut opnieuw in een pingel. Espen Voskuil miste niet en bracht de stand naar 1-2. Precies vier minuten was de marge één doelpunt toen opnieuw een dekkingsfout de 1-3 opleverde. In dit doldwaze deel van de wedstrijd perste Biemans er nog maar weer eens een sprintje uit en werd voor de derde keer foutief afgestopt. Ook deze penalty werd door Espen Voskuil benut en wederom was de spanning terug in de wedstrijd. Jongelingen Timo de Wit en Thijmen van Dongen kwamen nog in het veld om nieuwe energie te brengen. Met nog een kwartier te gaan probeerde Olympia’60 nog voor een punt te gaan. Maar het slotoffensief was te mager om het RWB nog echt moeilijk te maken.