Datum: woensdag 17 april 2024, 13:26 - Auteur: Mica de Montigny

SAB-captain Jordy Den Tenter (28) hangt schoenen aan de wilgen door knieproblemen

Dit seizoen maakte Jordy Den Tenter (foto) zijn rentree bij zondag vijfdeklasser SAB na een avontuur bij zondag tweedeklasser JEKA, maar het wordt ook direct zijn laatste seizoen als speler ooit. De 28-jarige aanvoerder van de club uit Ruitersbos openbaart aan Voetbalinbreda.nl dat hij volgende maand afscheid neemt van de voetballerij.

Hij stapte juist over naar een lager niveau afgelopen zomer omdat de intensiteit bij een hoger spelende club als JEKA te groot werd voor zijn knie, waar hij al jaren last van heeft. Maar ook in de kelder van het zondagvoetbal wordt het te zwaar voor Den Tenter, die overigens opvallend nuchter blijft. “Tja, ik had liever ook langer doorgegaan met voetballen, maar het knietje werkt niet mee. In februari van dit jaar had ik al door dat de pijn teveel werd. Mijn werk gaat voor, dus ik moest toch een keer deze keuze gaan maken. Ik wist wel al een aantal jaar dat het eraan zat te komen. Het is vooral jammer dat we dit seizoen in 5B niet af kunnen sluiten met een prijs. Het had mooi geweest om met een plek in de nacompetitie afscheid te nemen.”

De multifunctionele rechtsback, die begin dit jaar zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde door OVV ’67, dat favoriet was, op te rollen met doelpunten, strijd en klasse, kijkt desalniettemin terug op een mooie loopbaan. Op zijn zestiende gedebuteerd bij TVC Breda in het eerste en daar vijf jaar gebald. Daarna vier jaar SAB, twee jaar JEKA en dit seizoen dus bij de Sint Anna Boys. “Mijn mooiste seizoen ooit? De twee promoties op rij met SAB richting van de zondag vijfde klasse naar uiteindelijk de zondag derde klasse. En ik wilde altijd met mijn broertje Justin voetballen, dus het is mooi dat het is gelukt bij JEKA de afgelopen jaren”, aldus Den Tenter, die de boeken in zal gaan als stoomtrein op rechts met een uitmuntende conditie.