Datum: zondag 9 december 2018, 17:42 - Auteur: Redactie

SAB ervaart ‘shock-effect’ en pakt punt bij koploper RBC

SAB sprokkelde zondagmiddag in 3A zonder trainer een punt bij de koploper. RBC was in Roosendaal niet in staat te winnen van de Bredase promovendus.

Na het plotselinge vertrek van trainer Marc de Weerd had een ‘nieuw’ duo de leiding over de Sint Anna Boys, zondag in het stadion van ex-profclub RBC. Diederik Pas en de assistent van Van Weerd, Leo Voogt. De oranjehemden kwamen op achterstand na rust, toen Maarten van Hecke de score opende. Zijn treffer was even mooi als verrassend.

RBC reageerde echter als door een adder gebeten en kwam knap terug in de strijd. Eerst 1-1, daarna de voorsprong zelfs. Een zege, die vooraf gezien logisch was voor de koploper, leek een feit. Maar Van Hecke stak daar met zijn tweede treffer van de wedstrijd een stokje voor: 2-2.

“We speelden een hele moeilijke wedstrijd en we stonden ook een groot deel van de wedstrijd onder druk. Gelukkig maakte Maarten van Hecke twee knappe doelpunten en stond Max Wigman geweldig te keepen”, aldus defensieleider Tomas Baljeu na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

Veel schiet de club uit Ruitersbos niet echt op met de remise. SAB staat nu twaalfde met slechts twee punten meer dan hekkensluiter Terneuzen. Komende zondag sluit SAB de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen middenmoter Victoria ’03. Winst is noodzaak die middag.

RBC – SAB 2-2 (0-0)
0-1 Maarten van Hecke, 1-1 en 2-1 RBC, 2-2 Maarten van Hecke.