Datum: maandag 22 april 2019, 16:41 - Auteur: Redactie

Tiental SAB grijpt laatste strohalm in en tegen Schijf

In een heroïsche wedstrijd heeft hekkensluiter SAB zijn kansen op handhaving in leven gehouden maandagmiddag. In 3B werd directe concurrent Schijf in zijn eigen dorp op de valreep verslagen.

De Sint Anna Boys van coach Meindert Dijkstra moeten zich toch echt even hulpeloos hebben gevoeld toen Schijf maandag de leiding nam voor eigen publiek. SAB wist dat het bij een nederlaag zo goed als gedegradeerd zou zijn aan het einde van de rit.

Maar de promovendus uit Ruitersbos leverde in het tweede bedrijf een uiterste krachtsinspanning, die iedereen met een zwart-wit hart deed glunderen. Bryan Bongaards vertolkte de hoofdrol. Het voormalig talent van Baronie verzorgde de gelijkmaker en kon daarna inrukken met rood, toen hij middels een sliding op de bal ook de tegenstander had geraakt.

In ondertal leefde het meegereisde publiek tussen hoop en vrees. En op die momenten staat er bijna altijd iemand op waarvan voetballend Breda de naam inmiddels wel kent: Joris van de Lande (foto). De lange spits deed het onmogelijke en schoot in extremis de winnende treffer binnen voor SAB.

“De eerste helft was niet best, maar na rust maakten we gelijk en scoorden we met een man minder zelfs de winnende. Nog een keer winnen en we staan op een veilige plek”, vertelde de goalgetter na afloop tegen Voetbalinbreda.nl. Dat zal overigens een hels karwei worden. Komend weekend wacht de uitwedstrijd tegen koploper Roosendaal.

Schijf – SAB 1-2 (1-0)
1-0 Schijf, 1-1 Bryan Bongaards, 1-2 Joris van de Lande.