Datum: zondag 25 november 2018, 17:10 - Auteur: Redactie

SAB haalt uit op gras van SC Gastel en heeft lucht

SAB bungelde na slechte wedstrijden inmiddels in de degradatiezone van 3A. De Bredase promovendus stond dus wel degelijk onder druk zondag tijdens het uitduel met het hoger geklasseerde SC Gastel. Toch won het knap.

Namens de Sint Anna Boys scoorde Rick Mertens na een halfuur spelen de 0-1 en SAB leek goed op weg naar een stijlvolle zege. Dat was echter buiten de arbiter gerekend, want die gaf de thuisclub een onterechte strafschop: 1-1. “Maar na die onterechte penalty zijn we geen moment in paniek geraakt en hebben gewoon onze taken uitgevoerd zoals we nu hadden afgesproken”, vertelde SAB-trainer Marc de Weerd aan Voetbalinbreda.nl.

Dat bleek wel uit het feit dat er geen tegentreffer meer viel te noteren en Maarten Hecke met een dubbelslag de wedstrijd in het slot gooide voor de gastheren. Jordy Pas, die na enkele jaren inactiviteit weer helemaal terug lijkt, strooide daarna nog wat extra zout in de wonden van SC Gastel: 1-4. “Soms moet je goed op je bek gaan om tot besef te komen dat het ook anders kan”, doelde De Weerd op de reeks van nederlagen de laatste periode.

“We weten nu hoe het wel moet. Ik wil een groot compliment maken aan het team. We hebben terecht gewonnen en hebben weinig tot niets weggegeven.” De ploeg uit Ruitersbos staat nu tiende, met slechts drie punten minder dan middenmoter Steenbergen (plek 7). Komend weekend krijgt SAB de kans om verder omhoog te klimmen. Dan komt laagvlieger Schijf op bezoek in een wedstrijd die wederom gewonnen moet worden door de Bredanaars.

SC Gastel – SAB 1-4 (0-1)
0-1 Rick Mertens, 1-1 SC Gastel (pen.), 1-2 en 1-3 Maarten Hecke, 1-4 Jordy Pas.