Datum: zondag 10 april 2022, 16:14 - Auteur: Redactie

SAB heeft de vorm te pakken en wint in Wagenberg

Voor SAB komt de vorm wellicht te laat om een rol van betekenis te spelen in 4C, maar er werd weer gewonnen zondag. Op het gras van VCW was de club uit Ruitersbos de sterkste.

Voor de echte kenners buiten SAB om is de naam Nick Pieters geen onbekende. Jaren geleden was hij regelmatig betrokken bij doelpunten aan de Ruitersboslaan, maar hij verdween om verscheidene redenen van het toneel. Inmiddels schoot hij meerdere malen te hulp gezien de vele blessures en afwezigen bij de Sint Anna Boys en dat doet hij met verve, want in Wagenberg opende hij de score namens de gasten.

Steunpilaar Rick Mertens had een mooie vrije trap in petto die keurig werd ingekopt: 0-1. VCW sloeg terug, maar opnieuw Pieters bepaalde de ruststand op 1-2 door een fantastische aanname vervolgens prachtig in de hoek te leggen: heerlijk. Uiteindelijk was het Calvin Vertriest (foto) die de deur hard in het slot gooide voor de dorpelingen. Hij knalde een ouderwetse pegel in de kruising van een meter of 25.

Voor de geblesseerde aanvoerder Tonie Snoeren, die weer langs de lijnn stond te kijken, was de zege top, zo vertelde hij na afloop aan Voetbalinbreda.nl. “We hebben echt goed gespeeld. Al onze doelpunten waren stuk voor stuk wereldgoals. Ik heb echt genoten”, aldus de ervaren aanvallende middenvelder, die voor hij stopt met selectievoetbal nog hoopt fit te geraken om afscheid te kunnen nemen op het veld.

VCW – SAB 1-3 (1-2)
0-1 Nick Pieters, 1-1 VCW, 1-2 Nick Pieters, 1-3 Calvin Vertriest.