Datum: zondag 29 september 2019, 20:10 - Auteur: Redactie

SAB knalt er elf (!) in tegen tiental Dussense Boys

Degradant SAB is op een missie: sportief eerherstel boeken en meedoen om de prijzen in 4C. Zondagmiddag etaleerde de club uit Ruitersbos hoe je een tegenstander sloopt nadat het een rode kaart incasseert.

Geen vuiltje aan de lucht zondag voor SAB, dat met genoegen toekeek hoe een dorpeling al binnen een kwartier de rode kaart ontving. Met een man meer gingen de Bredanaars daarna naarstig op zoek naar de openingsgoal en die viel al in de 21ste minuut. Joris van de Lande (foto) prikte raak en mocht even later ook nog een strafschop nemen: 0-2. Bryan Bongaards maakte er 0-3 van in Dussen, waarna Van de Lande zijn hattrick voltooide. Ramon de Bruin, weer helemaal terug in het Bredase voetbal na avonturen eerder dit decennium bij JEKA en TVC Breda, liet de ruststand op 0-5 bepalen namens de club uit Ruitersbos.

Na de pauze ging het ook hard voor de ploeg van trainer Meindert Dijkstra. De Bruin maakte zijn tweede van de middag en ook Bongaards trof nog het doel. Na rust maakte hij ook een hattrick. Ondertussen was Joris van de Lande ook nog actief met zijn vierde en vijfde treffer van de middag. De gastheren mochten ook nog in ondertal prikken: twee keer zelfs. Desalniettemin een fantastische voetbalmiddag voor de Sint Anna Boys. Defensieleider Tomas Baljeu loog er niet om na afloop toen hij Voetbalinbreda.nl sprak. “Ze kwamen na tien minuten met een man minder te staan, maar ze waren niet al te best.”

Komend weekend een zwaardere opgave voor SAB. Dan wacht de uitwedstrijd bij RWB (Rood Wit Blauw) in Waalwijk.

Dussense Boys – SAB 2-11 (0-5)
0-1 en 0-2 (pen.) Joris van de Lande, 0-3 Bryan Bongaards, 0-4 Joris van de Lande, 0-5 Ramon de Bruin, 1-5 Dussense Boys, 1-6 Ramon de Bruin, 1-7 Bryan Bongaards, 2-7 Dussense Boys, 2-8 Bryan Bongaards, 2-9 en 2-10 Joris van de Lande, 2-11 Bryan Bongaards.