Datum: zondag 6 november 2022, 16:51 - Auteur: Redactie

SAB legt Neerlandia ’31 over de knie na doelpuntenfestijn

Eindelijk weer eens een voetbalfeest op sportpark Ruitersbos, waar SAB een broodnodige zege boekte in 4C. Neerlandia ’31 scoorde weliswaar drie uitgoals, maar ging flink kopje onder.

Een wedstrijd waar de Sint Anna Boys nog een poos over zullen ouwehoeren in de kantine: SAB versus Neerlandia was een spektakelstuk van de bovenste plank. Vier goals voor rust, nog meer na de pauze. Het was Giovanni Marinus die de ban brak namens de ploeg van coach Martijn Malinka en Reno Voorjans zette de thuisclub zelfs op rozen: 2-0.

Toch genoot SAB niet lang van de comfortabele voorsprong. Zoals vaker dit seizoen kreeg het weer een hoop tegentreffers. Deze keer twee voor het rustsignaal en toen er vroeg in de tweede helft ook nog een derde tegengoal werd toegestaan, was SAB het beu. Routinier Rick Mertens stond op, scoorde een pingel en produceerde de 4-3. Het duel op zijn kop.

Vanaf dat moment was het genieten geblazen. De bonkige spits Diego Jansen bewees weer eens een neusje voor de goal te hebben en toen Marinus zijn tweede goal van de middag aan liet tekenen was het verweer van het bezoek uit Dorst gebroken. Sterker nog, de promovendus zag lijdzaam toe hoe ook Jansen zijn tweede goal scoorde: 7-3.

“Het was een bizarre pot vandaag, maar onze tweede helft was echt heel goed. Het is heel belangrijk dat we eindelijk een potje gewonnen hebben”, vertelde SAB-aanvoerder Tomas Baljeu na afloop aan Voetbalinbreda.nl.

SAB – Neerlandia ’31 7-3 (2-2)
1-0 Giovanni Marinus, 2-0 Reno Voorjans, 2-1, 2-2 en 2-3 Neerlandia ’31, 3-3 (pen.) en 4-3 Rick Mertens, 5-3 Diego Jansen, 6-3 Giovanni Marinus, 7-3 Diego Jansen.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss