Datum: zondag 26 november 2023, 17:39 - Auteur: Redactie

SAB maakt het waar en haalt uit bij concurrent DIOZ

In 5B won SAB zondagmiddag een cruciaal duel. Op het gras van DIOZ konden de Bredanaars echter hard juichen.

In Zegge gebeurden alle feiten en statistieken tijdens de eerste helft al. De bezoekers van coach Martijn Malinka etaleerden een puik niveau en liepen binnen mum van tijd uit naar een 0-3-voorsprong. Uiteraard prikte spits Diego Jansen een goaltje binnen en verdubbelde Giovanni Marinus de marge met de mooiste goal van de middag. Uitblinker Rory van der Werf onderschepte de bal en stuurde Marinus weg, die heerlijk in de kruising afrondde.

Ongekende luxe voor de Sint Anna Boys. Maar dat was niet genoeg voor de club uit Ruitersbos. Captain Jordy Den Tenter produceerde de 0-3, waarna DIOZ toch wat terug kon doen: 1-3. Om aan alle eventuele spanning die er nog zou overblijven een einde te maken, knalde routinier Rick Mertens de 1-4 tegen de vijandelijke touwen.

Na de heerlijke uitzege sprak Voetbalinbreda.nl met doelpuntenmaker Den Tenter. “We hebben dik verdiend gewonnen vandaag. We speelden een hele goede eerste helft en hebben na rust niks meer weggegeven. Nu zijn we een weekend vrij en dan de laatste van voor de winterstop bij DEVO. Als we die ook winnen doen we echt mee na de winterstop.”

DIOZ – SAB 1-4 (1-4)
0-1 Diego Jansen, 0-2 Giovanni Marinus, 0-3 Jordy Den Tenter, 1-3 DIOZ, 1-4 Rick Mertens.