Datum: zondag 10 oktober 2021, 17:00 - Auteur: Redactie

SAB geeft alles weg na dubbelslag Snoeren in Raamsdonksveer

Voor SAB was het een emotionele achtbaan zondag in 4C. Even dachten de Bredanaars op rozen te zitten, maar RFC maakt ijskoud een eind aan alle hoop.

Ontzettend jammer. Met die twee woorden kun je het optreden van SAB en het resultaat omschrijven. Jammer omdat er werd verloren, maar vooral jammer omdat Tony Snoeren (foto) de club uit Ruitersbos via twee puike doelpunten in een zetel plaatste. De 0-1 voor rust kwam voort uit een mooie counter: Rick Mertens stak de bal door twee verdedigers heen en Snoeren was oog in oog met de RFC-keeper koelbloedig met een stiftje.

Ook na de pauze trof de veteraan, die in bloedvorm verkeert, het vijandelijke doel. Deze keer vanaf de strafschopstip: 0-2 na een uur spelen. Maar daarna viel de organisatie van de equipe van coach Martijn Malinka een beetje in het water. Toch redde Peter de Koning een penalty van de thuisploeg, om vervolgens alsnog lijdzaam drie ballen uit zijn net te vissen. Vooral de derde en winnende goal van RFC was zuur en viel in minuut 99.

“Dit mag niet gebeuren. Qua werklust verdienden we meer vandaag. We mochten dit na een 2-0-voorsprong hier nooit uit handen geven. Het is echt zonde”, vertelde doelpuntenmaker en aanvoerder Snoeren na afloop tegen Voetbalinbreda.nl

RFC – SAB 3-2 (0-1)
0-1 en 0-2 (pen.) Tony Snoeren, 1-2, 2-2 en 3-2 RFC.