Datum: vrijdag 15 mei 2020, 14:05 - Auteur: Mica de Montigny

SAB slikt gevoelig verlies: ook ontevreden Wigman vertrekt

SAB kan volgend seizoen geen gebruik meer maken van Max Wigman. De Bredase keeper verlaat de zondag vierdeklassers en legt aan Voetbalinbreda.nl uit waarom.

Nadat eerder al bekend werd dat basiskrachten als Rhomar Boudzra en Bryan Bongaards naar Rood-Wit trekken, Jordy Pas naar Boeimeer en ook Jeroen Maas naar UVV ‘40 verkast is de maat vol voor de 23-jarige Wigman. De boomlange sluitpost stopt per direct, maar houdt de deur voor andere clubs nog wel op een kiertje.

“Ik kan meestal maar eenmaal trainen per week, dus vaak niet op dinsdag, maar wel altijd op donderdag. Gezien de spelers die al weg zijn bij ons heb ik een gesprek gehad bij en aangegeven wat er speelde. Bij SAB willen ze het liefst niet teveel spelers aantrekken, maar meer met jongens van SAB zelf werken. Ik denk dat ik me daarom erg ga frustreren tijdens trainingen en wedstrijden, qua niveau. We hebben nogal wat kwaliteit ingeleverd nu.”

“Ik speelde hier voor het plezier en omdat het een leuke groep was. Maar de grootse kwaliteit gaat nu weg. Ik had het een aantal weken geleden al aangegeven toen ik door Pieter van Ginneken gebeld werd. Dus als een verrassing kwam het niet echt. Maar wel erg jammer natuurlijk. Ik heb vijf seizoenen achter elkaar gekeept op sportpark Ruitersbos. En van te voren nog een seizoen. Hoe het voelt dat ik wegga hier? Ja, lastig man. Alles mee gemaakt hier. Kampioen, promoveren, degradatie.”

“Ik stop er nu mee. Maar misschien als er iets interessants komt, dat er nog iets in zit”, besluit het voormalig NAC-talent, die ook voor TVC Breda speelde, zijn verhaal. Nieuwbakken coach Martijn Malinka zit in elk geval met de gebakken peren en het is de vraag wie de loodzware erfenis moet dragen na de zomer onder de lat bij de Sint Anna Boys.