Datum: zondag 10 november 2019, 19:20 - Auteur: Redactie

SAB-spits Joris van de Lande jaagt Blauw Wit ‘81 weg

De ongekende honger naar doelpunten van Joris van de Lande doet SAB bijna wekelijks goed. Op eigen houtje rolde de ervaren spits het bezoekende Blauw Wit op in 4C.

Als Van de Lande (foto) swingt, danst SAB gewillig mee. En de lange aanvaller swingde als een malle. De bezoekers uit De Moer hadden hun strijdplan uitvoerig besproken een uur eerder, maar waren binnen eem halfuur al geslacht door de doelpuntenverslaafde van de Sint Anna Boys. Drie goals van Van de Lande: een loepzuivere hattrick op sportpark Ruitersbos.

Ook ex-Baron Rhomar Boudzra prikte raak, waardoor de ruststand 4-0 werd. Maar er werd niet gerust, want het duel werd kort gestaakt. De arbiter besloot om na de staking de rust dan maar over te slaan. Gek genoeg kwamen de bezoekende dorpelingen goed uit die staking, want de tweede helft eindigde in 2-2. De twee Bredase goals? Tweemaal Van de Lande.

De ploeg van trainer Meindert Dijkstra staat dankzij de rake driepunter op de gedeelde tweede stek. Koploper RWB heeft zes punten meer. Komend weekend is de Bredase degradant vrij.

SAB – Blauw Wit ‘81 6-2 (4-0)
1-0, 2-0 en 3-0 Joris van de Lande, 4-0 Rhomar Boudzra, 5-0 en 6-0 Joris van de Lande, 6-1 en 6-2 Blauw Wit ‘81.