Datum: zondag 2 april 2023, 18:27 - Auteur: Redactie

SAB stunt tegen Viola en grijpt de laatste strohalm

SAB is door velen al afgeschreven, maar de hekkensluiter van 4C won zondag verrassend. Viola, dat derde stond, ging de mist in op sportpark Ruitersbos.

Waar eenieder rekening had gehouden met een roemloze degradatie, verraste SAB vriend en vijand. Viola, dat aast op promotie, kwam al snel op achterstand. Het was Giovanni Marinus die de openingstreffer op zijn naam liet noteren. Echt lang duurde de vreugde niet in het thuiskamp. Viola maakte gelijk en leek zijn vooraf bepaalde favorietenrol in te gaan lossen in het hol van de leeuw.

Dat was buiten Mick van den Broek gerekend. De spits is nieuw bij de Sint Anna Boys, maar toont aan dat hij van meerwaarde kan zijn de laatste tijd. Hij schoot de winnende goal tegen de touwen en zorgde toch voor een kleine explosie van blijdschap. Beide goals werden overigens aangegeven door Davey Remie. Coach Martijn Malinka had een meesterzet gedaan en hem op linksback gezet. Ook SAB-keeper Jan van Engelen keepte een wereldpot en droeg zo bij aan de stunt.

Voetbalinbreda.nl vroeg na afloop aan sterkhouder Rick Mertens of de hoop op overleven realistisch is. “Het is niet per sé dat we net in de kleedkamer tegen elkaar zeiden dat we ons nog gaan handhaven, maar als je kijkt naar de wedstrijden is er theoretisch nog een kans. Dus we zien waar waar het schip strandt. Vandaag waren we in elk geval beter dan Viola, alleen scoorden we niet veel, maar het geloof is wel terug nu.”

SAB – Viola 2-1 (1-1)
1-0 Giovanni Marinus, 1-1 Viola, 2-1 Mick van den Broek.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss