Datum: zondag 21 april 2024, 17:08 - Auteur: Redactie

SAB nekt DIOZ: Jordy Den Tenter scoort openingsgoal

Alhoewel SAB is uitgespeeld in 5B, maakte het zondag weer eens indruk. Middenmoter DIOZ werd weggespeeld door de subtopper uit Ruitersbos.

Hoe mooi: juist in de week dat hij wereldkundig maakte noodgedwongen te moeten stoppen met voetbal vanwege een slepende knieblessure, opende Jordy Den Tenter in zijn één na laatste wedstrijd van zijn loopbaan de score voor eigen publiek. Rick Mertens (foto) schilderde een corner op zijn hoofd en het was raak: 1-0.

Nog voor rust besliste SAB de wedstrijd, toen Mertens zelf prikte: 2-0. En ook na rust draaide de ploeg van nieuwbakken trainer Tonie Snoeren uitstekend. Calvin Vertriest maakte er 3-0 en vanaf de penaltystip verdubbelde Mertens zijn productie: 4-0. Het slotakkoord was voor Giovanni Marinus, die na een puike aanval de mooiste goal van de middag liet noteren.

Na afloop sprak Voetbainbreda.nl uiteraard met captain Den Tenter. “Dit was een goede overwinning. Het is lekker dat je deze wint, maar het was een wedstrijd om des keizers baard. Over drie weken willen we het seizoen nog goed afsluiten tegen DEVO.”

SAB – DIOZ 5-0 (2-0)
1-0 Jordy Den Tenter, 2-0 Rick Mertens, 3-0 Calvin Vertriest, 4-0 Rick Mertens (pen.), 5-0 Giovanni Marinus.