Datum: zondag 26 maart 2023, 16:06 - Auteur: Redactie

SAB verliest knotsgekke kelderkraker en lijkt gedegradeerd

Met nog zes speelronden te gaan lijkt het doek al gevallen voor hekkensluiter SAB. Zondagmiddag verloor het de ‘do or die-clash’ bij concurrent Neerlandia ’31 in 4C.

Het was in Dorst een achtbaan vol emoties voor SAB-coach Martijn Malinka. Hij zag hoe zijn ploeg het moeilijk had, maar wel veerkracht toonde. Na een dikke achterstand was het de van TVC Breda overgekomen spits Mick van den Broek die de spanning terug wist te brengen met een dubbelslag: 3-2. Game on.

En de promovendus zag de stress toeslaan toen het bezoek uit Ruitersbos zelfs op gelijke hoogte kwam via aanvaller Diego Jansen: 3-3. Hij leek met de Sint Anna Boys de laatste strohalm te grijpen richting eventuele handhaving, maar daar stak de dorpsclub toch een stokje voor met de winnende 4-3. Neerlandia staat één na laatste, maar wel met acht punten meer dan SAB.

De Bredanaars speelden overigens onder meer zonder sterkhouders Rick Mertens en Tomas Baljeu, maar de laatstgenoemde captain had nog wel antwoord op een vraag van Voetbalinbreda.nl na afloop. “Of we zo goed als gedegradeerd zijn nu? Nou, ik denk dat dit wel de laatste kans was om nog in de buurt van de nacompetitie te komen.”

Neerlandia ’31 – SAB 4-3 (3-2)
1-0, 2-0 en 3-0 Neerlandia ’31, 3-1 en 3-2 Mick van den Broek, 3-3 Diego Jansen, 4-3 Neerlandia ’31.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss