Datum: zondag 27 oktober 2019, 23:43 - Auteur: Mica de Montigny

SAB vernedert stadsrivaal WDS ‘19 compleet na rust

Wat een topper had moeten worden werd een lachertje zondagmiddag in 4C. De stadsderby tussen SAB en WDS ‘19 was keihard een prooi voor de club uit Ruitersbos.

De tendens dat WDS elk seizoen een slow starter is en na de winterstop boven komt drijven kan na zondagmiddag naar het rijk der fabelen worden gestuurd. De ploeg van coach Alkan Uzun, die afgelopen zomer werd aangesteld om de oudste amateurclub van Breda dit seizoen wél te laten promoveren, was belachelijk aan het voetballen bij de degradant, die op zijn beurt een heerlijke middag beleefde voor eigen publiek. De feiten waren wel dat de bezoekers uit de Haagse Beemden de eerste tien minuten sterk voor de dag kwamen en kansen om zeep hielpen, maar toen Jeroen Maas eenmaal de score had geopend bleek hoe zwak WDS eigenlijk is.

Na rust was het werkelijk om te huilen. Het tempo van WDS? Alsof een schildpad een basketbal opzij wilde duwen. Het voetbal zelf? Continu lange ballen gooien alsof er bommen geworpen moesten worden in een hevige oorlog. De bereidheid om voor elkaar te werken? Alsof het elf eenlingen waren die totaal geen interesse hadden in elkaars gevoel. Beide teams hadden slechts zeven punten verzameld uit vijf duels, dus winnen was verplicht voor beide formaties, die dromen van prijzen. SAB was degene die het meest wilde. Het straalde er ook van af dat het wel een vriendengroep is die voor elkaar wil knokken.

En ja, als dan Joris van de Lande in je arsenaal aan wapens hebt, dan weet je dat het genieten wordt. De boomlange spits scoorde de 2-0 door goalie Yunus Arpat wel héél erg makkelijk te omspelen en al rap volgde ook zijn 3-0. Uiteindelijk walste de equipe over de gasten heen en werd het 5-0. Dat was zeker te danken aan invaller Paulo Remie, die net als zijn vader vroeger bij NAC bewees een fijne trap te hebben. Bij de 4-0 van Ramon de Bruijn was zijn voorzet een voorassist, maar bij de 5-0 van wederom Van de Lande had hij aan de zijlijn de sublieme steekpass in huis; klasse.

Een zeer pijnlijke uitslag voor WDS. Is captain Kevin Keehnen, die vocht voor wat hij waard was, nog positief na alle eerdere puntenverliezen eerder deze campagne? Voetbalinbreda.nl sprak hem na afloop. “Of we vernederd zijn vandaag? En hoe. Je ziet tot die 1-0 dat wij beter zijn en gewoon twee grote kansen krijgen. Overigens was die 1-0 wel overtreding en de 2-0 buitenspel, maar toch. Daarna stort het als een kaartenhuis in elkaar. Daarna loopt niemand meer met zijn man mee. Ik voelde me redelijk in de steek gelaten.”

Hoe anders was het gemoed bij de gastheren. Van de Lande (foto) scoorde uiteindelijk zijn 200ste doelpunt namens SAB. “Het eerste kwartier hadden ze wel overwicht, maar de rest was voor ons. We winnen dik verdiend. Begonnen wel matig en zakten iets te ver in, daarna wat hoger druk gezet en de overhand genomen. En mijn 200ste doelpunt gemaakt, dat vertelde onze leider Leo Voogt vanmiddag, het is weer lekker om terug te zijn”, aldus de spits die vorig weekend nog op vakantie was. Komend weekend kruist WDS de degens met niemand, wat het is vrij. SAB neemt het dan op tegen Berkdijk, uit.

SAB – WDS ‘19 5-0 (1-0) 1-0 Jeroen Maas, 2-0 en 3-0 Joris van de Lande, 4-0 Ramon de Bruijn, 5-0 Joris van de Lande.