Datum: zondag 30 april 2023, 16:41 - Auteur: Redactie

SAB verzuimt een punt te stelen bij VCW en is bijna vijfdeklasser

Degradatie is bijna een feit voor SAB. Zondagmiddag ging ‘concurrent’ VCW er met alle punten vandoor in 4C.

Alhoewel het bezoek uit Ruitersbos kansen kreeg om de score te openen in Wagenberg, was het aan Jan van Engelen te danken dat er geen grote voorsprong was voor de thuisclub met rust. De keeper redde een paar ballen, maar moest er wel één laten gaan: 1-0.

Na rust verdubbelde VCW de marge, maar kwam de ploeg van coach Martijn Malinka terug in de strijd dankzij een benutte pingel van Rick Mertens (foto). En de Sint Anna Boys konden tegen de verhoudingen in nog een punt stelen, maar misten in extremis een reuzekans.

Voetbalinbreda.nl sprak na de zeperd met doelpuntenmaker Mertens. “Voor rust was het niet veel, maar in de laatste seconden van de tweede helft kregen we nog een kans op 2-2, maar die ging er helaas niet in.” Degradatie is nu bijna een voldongen feit voor SAB.

VCW – SAB 2-1 (1-0)
1-0 en 2-0 VCW, 2-1 (pen.) Rick Mertens.