Datum: zondag 19 mei 2019, 16:22 - Auteur: Redactie

SAB vliegt al na een jaar uit de zondag derde klasse

Het avontuur in 3A zit er op voor SAB, dat vorig jaar nog promoveerde. Zondagmiddag was HVV ’24 te sterk voor het bezoek uit Breda, waardoor er met nog een speelronde te gaan een onoverbrugbare achterstand is ontstaan van zes punten op de concurrentie.

SAB vocht voor wat het waard was in Hulst, waar de kansen niet werden benut in het eerste bedrijf. Wel door HVV op slag van rust. Die tik bleek mentaal door te werken bij de ploeg van coach Meindert Dijkstra, want na rust viel het doek definitief voor de Sint Anna Boys. Zo kan het zijn dat de Bredanaars uit Ruitersbos met een zeer behoorlijke selectie compleet gefaald hebben. Is het tussentijdse vertrek van coach Marc de Weerd een voorbode geweest op meer onheil?

“Misschien speelde dat ook nog mee eerder dit seizoen”, vertelt topscorer Joris van de Lande aan Voetbalinbreda.nl. “Of het bizar is dat we nu al gedegradeerd zijn? Ja. Echt zwaar onnodig ook. We hadden tijd genoeg om te herstellen na de winterstop, maar helaas. Het zat dit seizoen niet mee. Blessures en schorsingen van bepaalde spelers. We moesten elke week anders spelers. We konden dit jaar ook geen wedstrijd over de streep trekken. Zelfs een paar keer niet toen we met 2-0 voor stonden.”

“Wat we tegen elkaar zeiden net in de kleedkamer? Ja, we zagen het wel een beetje aankomen natuurlijk. Het was dus meer een bevestiging vandaag. We hadden gewoon moeten winnen hier bij HVV, dat is het meest frustrerende eraan. En dat we volgend jaar dan maar kampioen moeten gaan worden, dat zeiden we ook.” SAB sluit volgend weekend de competitie af op eigen terrein. Dan komt Terneuzen op bezoek.

HVV ’24 – SAB 3-0 (1-0)
1-0, 2-0 en 3-0 HVV ’24.