Datum: zondag 20 maart 2022, 17:05 - Auteur: Redactie

SAB voorkomt ternauwernood een blamage tegen DEVO

SAB deed het zondag in 4C op het tandvlees, maar het lukte. Hekkensluiter DEVO werd op het nippertje verslagen ondanks het feit dat de Bredanaars een man minder hadden.

Op sportpark Ruitersbos was het ‘oh nee hè-gevoel’ lange tijd aanwezig. DEVO, dat stijf onderaan staat en zelfs nog geen enkele zege had geboekt, kwam op voorsprong tegen SAB dat een dramatisch seizoen beleeft. Omdat Rory van de Werff ook een rode kaart had gepakt, leek het team van coach Martijn Malinka voor de zoveelste keer een kloteweekend te beleven onderin de ranglijst.

Maar de geest van SAB was vol met strijd gevuld. Uiteindelijk herstelde Rick Mertens in de tweede helft de schade. Eerst mocht hij na een handsbal van een bezoeker een penalty verzilveren, wat later kopte hij een corner van Davey Remie binnen: 2-1. “Na de rode kaart en tegengoal hebben we niks meer weggegeven”, vertelt de eindelijk weer fitte defensieleider Tomas Baljeu (foto, links) aan Voetbalinbreda.nl.

“Daarnaast hebben we in ondertal ook nog kansen gekregen. Het was een terechte, maar zwaarbevochten overwinning in ieder geval. Dit zijn weer drie belangrijke punten en zelf kon ik ook een helft meedoen na een langdurige blessure. Om dan zo te winnen is wel lekker.” De geblesseerde Tonie Snoeren keek ook tevreden toe. “We hebben op zijn Italiaans gewonnen. Belangrijke punten voor ons.”

SAB – DEVO 2-1 (0-1)
0-1 DEVO, 1-1 (pen.) en 2-1 Rick Mertens.