Datum: zondag 7 april 2019, 16:31 - Auteur: Redactie

SAB wederom van de hemel naar de hel in slotfase

Degradatie hangt als het Zwaard van Damocles boven SAB. De promovendus leed zondag weer een bizarre nederlaag in 3A en staat nu echt stijf onderaan.

Net als vorig weekend kwam SAB aan een cruciale voorsprong op vijandelijk grondgebied, maar zakte het pijnlijk door het ijs toen de arbiter het laatste fluitsignaal uit zijn mond blies. Bij Virtus stond de equipe uit Ruitersbos na rust op 0-1, maar de ploeg uit Zevenberg voltrok een waanzinnige come-back: 2-1. Zondagmiddag in Oudenbosch was het opnieuw balen.

De thuisclub bepaalde de ruststand nog wel op 1-0, maar na de pauze bogen de Sint Anna Boys de score volledig om. Bryan Bongaards forceerde de gelijkmaker en Rick Mertens leek de equipe van coach Meindert Dijkstra aan de zege te helpen: 1-2. Victoria ’03 maakte 2-2 en zelfs nog 3-2, waarna de peperdure uitnederlaag een feit werd voor de Bredase hekkensluiters.

Steunpilaar Tomas Baljeu sprak na afloop van de wedstrijd met Voetbalinbreda.nl. “Tja, het zit niet mee dit seizoen. Dit is al de zoveelste keer dit jaar dat we in de laatste tien minuten verliezen.” De afstand op de dichtstbijzijnde concurrenten bedraagt nu zes punten. Het wordt voor SAB derhalve nog een hels karwei om niet te degraderen volgende maand.

“Het lukt ons gewoon elke keer niet om de overwinning binnen te slepen. De concurrentie heeft wel punten gepakt de afgelopen tijd, dus het gaat lastig worden om ons te handhaven. We moeten proberen van die laatste plek af te komen met nog zes duels, dus het kan nog.” Komend weekend wordt het er niet makkelijker op voor de wit-zwarten: dan komt koploper RBC op bezoek.

Victoria ’03 – SAB 3-2 (1-0)
1-0 Victoria ’03, 1-1 Bryan Bongaards, 1-2 Rick Mertens, 2-2 en 3-2 Victoria ’03.