Datum: zondag 3 maart 2024, 19:17 - Auteur: Redactie

SAB wint kraker van VCW en droomt weer van glorie

Na de kansloze nederlaag van vorig weekend bij concurrent OVV ’67, pakte SAB zondag een puike zege op het hoger geklasseerde VCW. In 5B is nog steeds van alles mogelijk bovenin de ranglijst.

De bezoekende periodekampioen uit Wagenberg stuitte op een fel SAB, dat brutaal de leiding nam via Rick Mertens. Sportpark Ruitersbos had een doelpuntloze eerste helft gezien, maar zag na de openingsgoal na rust hoe VCW de bordjes weer in evenwicht liet hangen. Toch werd het 2-1 en het was de toekomstige hoofdcoach Tonie Snoeren, die zijn huidige trainer Martijn Malinka een gat in de lucht liet springen.

En het was nog niet genoeg voor de Sint Anna Boys, want dankzij Jules van de Pol werd de deur hard in het slot gegooid voor de dorpelingen. Bij alle Bredase goals was Davey Remie overigens de aangever: 3-1. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met Jordy Den Tenter, die met zijn ploegmaten ook nog een punt scoorde in Café Oranje in hartje centrum op het scorebord van onze unieke competitie.

“Of we verdiend hebben gewonnen? Zeker. VCW is dan wel periodekampioen, maar geen ploeg waar wij van hoeven te verliezen. Vorig weekend was niet best van onze kant, maar vandaag hebben we weer ons niveau gehaald.”

SAB – VCW 3-1 (0-0)
1-0 Rick Mertens, 1-1 VCW, 2-1 Tonie Snoeren, 3-1 Jules van de Pol.