Datum: zondag 27 maart 2022, 15:47 - Auteur: Redactie

SAB wint stadsderby en dompelt WDS in diepe rouw

Tegen het dit seizoen niet al te beste SAB leed het helemaal zwakke WDS ’19 zondagmiddag een pijnlijke nederlaag in 4C. De oudste amateurclub is in 2022 nog steeds puntloos, ook na de voor hun teleurstellende derby.

Normaliter een stadsgevecht om je vingers bij af te likken, anno 2022 een stadsderby in de marge. SAB en WDS draaien voor geen meter dit seizoen, waarbij vooral WDS tegenvalt. De club uit de Haagse Beemden is verwikkeld geraakt in een strijd tegen degradatie, terwijl de ploeg uit Ruitersbos anoniem onderin mee bungelt. Wat zeker was is dat beide clubs de punten hard nodig hadden en zo trapten beide teams af.

Sportpark Paradijs was nauwelijks gesetteld toen Wessel Braat uit een SAB-corner de openingsgoal aan liet tekenen. De ‘mood’ van de thuisclub zakte al meteen onder het nulpunt. Toch reageerde WDS, al was het wel een eigen doelpunt dat er aan te pas moest komen: 1-1. Lang duurde die vreugde niet: Davey Remie kopte een voorzet van Diego Jansen keurig tegen de touwen en bepaalde daarmee de ruststand.

Na de pauze bleek de oudste amateurclub van Breda goed uit de kleedkamer gekomen te zijn, want Quinten van Zalen produceerde de 2-2. Toch trokken de Sint Anna Boys aan het langste eind. Na een mooie pass van Dylan van de Muysenberg ontpopte Diego Jansen zich uiteindelijk tot matchwinner. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met beide kampen. De geblesseerde captain Tonie Snoeren als eerst.

“Dit was een mooie overwinning. WDS speelde heel zwak en wij hebben goed gespeeld”, aldus de routinier die toekeek. In het thuiskamp was de stemming somber. “Voetballend was het niet goed van ons. Er was maar één ploeg die  wilde voetballen. SAB was in mijn optiek vooral aan het tijdrekken en proberen om de scheidsrechter te intimideren”, baalt WDS-trainer Martijn van Wanrooy kort na de nederlaag.

“We moeten gewoon een keer op voorsprong komen zodat de handbalopstelling van clubs als Right ‘Oh en SAB stoppen en zij moeten komen en ruime toe moeten laten. We hebben moeite met het bij elkaar spelen van kansen tegen heel verdedigende ploegen. En dan zo’n grensrechter en de scheidsrechter ook vandaag. Man, man, man. Als ze zo hun hobby uit willen oefenen prima, maar dat is niks voor mij.”

WDS ’19 – SAB 2-3 (1-2)
0-1 Wessel Braat, 1-1 eigen doelpunt, 1-2 Davey Remie, 2-2 Quinten van Zalen, 2-3 Diego Janssen.