Datum: zondag 27 oktober 2019, 18:10 - Auteur: Redactie

SC Emma bezorgt winnende koploper Bavel de eerste tegentreffers in 3B

Bavel is zijn maagdelijkheid weliswaar kwijt na zondagmiddag, maar het blijft gedeeld aan kop staan. Promovendus SC Emma was echter wel een zeer pittige kluif voor de Bredase dorpelingen.

Of Bavel het geluk aan zijn kont heeft hangen dit seizoen? Ja, toch wel. Niet dat iemand daar wakker van ligt in het Bredase dorp, maar de groenhemden ontsnapten de voorbije weken meerde malen aan puntenverlies. Op sportpark de Roosberg leek het echt toch mis te gaan zondag tegen het bezoek uit Dordrecht.

Alhoewel spits Daan Diepstraten de thuisclub aan de leiding had geholpen, maakte SC Emma, dat vorig seizoen promoveerde door een finale van WDS ‘19 te winnen, voor rust nog gelijk. De eerste tegengoal voor goalie Glenn van Peer, die in de tweede helft nog een keer moest vissen. Hij kon een strafschop niet keren.

Terwijl het meegereisde publiek met zijn Rotterdamse accent zong dat het zou gaan winnen, gooide ex-Baronie-back Shane Lourens roet in het eten in de slotfase, want hij verzorgde de 2-2. De tijd tikte weg en de druk nam toe, maar in extremis dompelde Diepstraten de Zuid-Hollanders alsnog in diepe rouw: 3-2.

Nieuwbakken-coach Coen Rijppaert kan met zijn selectie op het spoor gaan lopen en als de intercity richting Tilburg nadert valt de stroom uit. Zoveel geluk heeft Bavel momenteel. Maar dat de zogenaamde Baviaonen ook iets goed doen moge duidelijk zijn. Desondanks geen spannende teksten van de ervaren trainer.

”We zijn een team in ontwikkeling. We zien wel waar we eindigen. We bekijken het per wedstrijd; elke wedstrijd spelen we voor de winst”, zo liet hij twee weken geleden optekenen door Voetbalinbreda.nl. Samen met TSV Gudok staat Bavel aan kop. Komend weekend volgt het uitduel met Oosterhout.

Bavel – SC Emma 3-2 (1-1)
1-0 Daan Diepstraten, 1-1 en 1-2 (pen.) SC Emma, 2-2 Shane Lourens, 3-2 Daan Diepstraten.