Datum: dinsdag 7 februari 2023, 23:16 - Auteur: Redactie

SC Heerenveen knikkert NAC Breda uit het bekertoernooi

Opstelling NAC

Peter Hyballa bracht was wijzigingen aan in de basiself ten opzichte van de wedstrijd tegen ADO Den Haag. NAC begon aan het duel in een 5-3-2 opstelling. Roy Kortsmit verdedigede het Bredase doel. Voor hem stonden Lucassen, Besselink, Vet, Mac Nulty en Rutten. Het middenveld werd gevormd door Staring, Omgba en Velanas. De voorhoede bestond uit Omarsson en Boere.

Opstelling SC Heerenveen

SC Heerenveen begon met onder andere Sydney van Hooijdonk en Thom Haye. Oud NAC-doelman Andries Noppert was geblesseerd en dus niet aanwezig. Kees van Wonderen begon met Mous in het doel. De verdediging bestond uit: Van Ewijk, Bruma, Van Aken en Kaib. Olsson, Haye en Al Hajj posteerden op het middenveld. De voorhoede bestond uit: Nunnely, Van Hooijdonk en Köhlert.

Eerste helft

Ondanks de aftrap van SC Heerenveen was de eerste kans van de wedstrijd voor Omgba. Al na dertig seconden op de klok kon hij koppen op de voorzet van Omarsson. Doelman Mous kon redding brengen. Na negen minuten loste ook SC Heerenveen het eerste schot. Al Hajj kwam vanaf rechts naar binnen en schoot, maar zijn inzet ging naast het doel van Kortsmit.

In de zestiende minuut zette Tom Boere de ploeg van Peter Hyballa op voorsprong. Javier Vet pikte de bal op in de zestien en schoot in eerste instantie nog tegen Mous aan. In de rebound was het voor spits Tom Boere een koud kunstje om de 1-0 binnen te werken.

Op slag van rust kwam SC Heerenveen via Van Hooijdonk weer op gelijke hoogte. Een lage voorzet vanaf de linkerkant kan door de spits van dichtbij worden binnengeschoten.

Tweede helft

Kees van Wonderen greep in de rust in. Bij aanvang van de tweede helft kwam Bochniewicz in het elftal. Joost van Aken was in de kleedkamer achtergebleven. In de 54e minuut kwam het eerste echte gevaar van het tweede bedrijf. Milan van Ewijk ontsnapte aan de rechterkant, trok terug op Van Hooijdonk en de spits werkte de bal achter Kortsmit.

Na 65 minuten kwamen Herrmann, Antonia en Agougil in de ploeg. Zij moesten voor nieuwe energie zorgen, op zoek naar de gelijkmaker. Ook Adam Kaied kwam in de slotfase nog in het veld.

Evenals in de eerste helft bleef NAC ook in de tweede helft strijden voor wat het waard was, waardoor het lang een wedstrijd bleef. Helaas kon NAC de solide verdediging van SC Heerenveen niet kraken en daardoor bleef het 1-2. SC Heerenveen bekert door, voor NAC eindigt hier het avontuur.

NAC Breda – SC Heerenveen 1-2 (1-1)
1-0 Boere, 1-1 en 1-2 Van Hooijdonk.