Datum: zaterdag 20 april 2024, 16:43 - Auteur: Redactie

SCO boekt cruciale overwinning tegen directe concurrent Altena

In 3D was winnen noodzaak voor SCO zaterdagmiddag en zo geschiedde. Altena startte nog brutaal in Oosterhout, maar verloor terecht. Het was voor de promovendus de eerste zege in bijna vijf maanden tijd.

Tot de ongelukkige eigen goal van Steven Bliemer was er niks aan de hand op sportpark de Elskens. SCO speelde goed en Altena had nog geen kans gehad. Even leek de schrik er goed in te zitten, maar de gastheren pakten het goed op. Na een prachtige aanval over links en een puike voorzet van Beau Zomers was het Abdelaziz Negro die de 1-1 maakte. En een minuut voor rust schoot Ferri Kastelijns een vrije trap snoeihard binnen: 1-2.

Vijf minuten na rust volgde een mooie aanval over rechts, die afgerond werd door de van TSC overgekomen Nino Doelman 1-3. Na dat moment maakte Altena nog wel de aansluitingstreffer, maar SCO raakte niet in paniek en bleef de aanval zoeken met mooie aanvallen. Mees de Leijer besliste de wedstrijd uiteindelijk met een bekeken schot vanaf randje 16. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met de opgeluchte SCO-trainer Maikel Cohen.

“Ik ben blij en zeer trots op de jongens, dat ze ondanks de tegenslagen vandaag zo’n wedstrijd op de mat weten te leggen. Op deze overwinning viel niks af te dwingen en liet zien hoe goed deze gasten kunnen voetballen als ze er met zijn allen voor gaan.” De blauwhemden moeten de komende weken doorgaan met presteren, zodat ze de nacompetitie om degradatie en handhaving ontlopen. Ze staan nu op de veilige zevende plek.

(foto door Bea Snijders-Hendrikx)

SCO – Altena 4-2 (2-1)
0-1 eigen doelpunt, 1-1 Abelaziz Negro, Ferri Kastelijns, 3-1 Nino Doelman, 3-2 Altena, 4-2 Mees de Leijer.