Datum: zaterdag 18 november 2023, 19:28 - Auteur: Redactie

SCO herstelt zich uitstekend en blijft fier aan kop

Na de eerste zeperd van het seizoen vorig weekend, nam SCO zaterdag sportieve wraak. In Oosterhout werd Sparta ’30 geklopt door de gepromoveerde lijstaanvoerders.

Op sportpark de Elskens kwam de wedstrijd pas in de tweede helft los. Na een doelpuntloze eerste drie kwartier zonder grote kansen en een gelijk opgaande strijd was het Sparta ’30 dat de leiding nam tien minuten na rust. Lang duurde die achterstand niet voor SCO, want Ferri Kastelijns bracht de stand al snel in evenwicht: 1-1.

En toen waren de blauwhemden in vorm: Noa Peeters (foto) bood de voorsprong voor het thuisteam en via Nino Doelman leek de strijd beslist: 3-1. Toch kwamen de bezoekers nog terug in de strijd, maar na hun 3-2 was het wederom Kastelijns die prikte en daarmee de wedstrijd besliste namens de sterke gastheren.

“We hebben ons goed herpakt na vorige week. Zag vandaag het SCO dat ik wil zien in de tweede helft; volle bak druk, dominant en de absolute wil om te winnen. We hebben terecht gewonnen. Of wij als promovendus niet gewoon de beste ploeg van de competitie zijn meteen al? Nee, dat durf ik nog niet te zeggen, wij kunnen van iedereen winnen als we elke wedstrijd 100 procent geven, maar wij bekijken het nog steeds wedstrijd tot wedstrijd”, aldus de succesvolle coach Maikel Cohen tegen Voetbalinbreda.nl.

SCO – Sparta ’30 4-2 (0-0)
0-1 Sparta ’30, 1-1 Ferri Kastelijns, 2-1 Noa Peeters, 3-1 Nino Doelman, 3-2 Sparta ’30, 4-2 Ferri Kastelijns.