Datum: zaterdag 1 april 2023, 19:43 - Auteur: Redactie

SCO maakt geen fout na ware thriller bij Olympia ’60

De titel van 4D blijft in eigen handen van SCO. De koploper won met pijn en moeite van Olympia ’60 zaterdagmiddag en moet dat nog vier keer vol zien te houden de komende speelronden.

De formatie van coach Mo Duzgun was vastberaden om SCO het zo lastig mogelijk te maken en dat lukte vrij aardig. Olympia kwam na 20 minuten op voorsprong door Thieu van der Bruggen die in een 1 op 1-situatie koel bleef en zo voor de 1-0 zorgde. Toch was het nog geen twee minuten later dat SCO na een rommelige situatie uit een corner al snel voor de 1-1 zorgde via topscorer Noa Peeters. Nog geen twee minuten daarna lag de 1-2 al in het goal na een snelle combinatie dwars door het hart van de verdediging van Olympia: Chris van der Woel scoorde.

Zo was het na 24 minuten alweer 1-2. De thuisclub bleef er wel hard voor werken en kreeg in de eerste helft geen grote kansen tegen. In de tweede helft ging Olympia wat meer risico nemen wat resulteerde in een aantal kansen voor Olympia, maar ook SCO had een aantal giga-kansen. Onder anderen keeper Jim Swanen redde een keer formidabel waardoor het nog spannend bleef. Een van de invallers, namelijk Sven de Jong, zorgde uiteindelijk na een afgeslagen corner voor een hard zuiver schot wat resulteerde in de 2-2.

De ontlading was groot bij Olympia maar wederom was het na enkele minuut weer raak aan de andere kant. Een middenvelder van SCO die een aantal man voorbij dribbelde en een dieptepass gaf waarna de voorzet binnen gewerkt werd door matchwinner Peeters dus 2-3 was de eindstand, ondanks het slotoffensief van Olympia. Olympia zorgde nog wel voor een aantal eventuele penalty momenten en een grote kans voor Nick van Wanrooij maar het bleef bij 2-3.

(foto door Olympia ’60)

Olympia ’60 – SCO 2-3 (2-1)
1-0 Thieu van der Bruggen, 1-1 Noa Peeters, 1-2 Chris van der Woel, 2-2 Sven de Jong, 2-3 Noa Peeters.