Datum: zaterdag 23 september 2023, 18:49 - Auteur: Redactie

SCO maakt ook een treetje hoger indruk en vloert OSS

Promovendus SCO won zaterdag in de derde klasse de openingsronde van OSS 1920. In Oosterhout maakten de blauwhemden het verschil echter pas na rust.

De gastheren begonnen op sportpark de Elskens goed en scherp aan de wedstrijd en na twee minuten stuurde Axel Kastelijns Nino Doelman weg, die de bal net op tijd langs de uitkomende keeper kon schuiven: 1-0. Na een kwartier kwam OSS wat gelukkig op 1-1 na een fout in de SCO-defensie. SCO was sterker en beter en kreeg een aantal goede kansen; in de 30ste minuut maakte Doelman 2-1 vanuit een corner. Waar SCO verzuimde door te pakken, scoorde OSS een minuut voor rust de 2-2.

Het eerste kwartier na rust hadden de Oosterhoutse spelers het lastig tegen een goed OSS, de kampioen uit 4F van vorig jaar. Keeper Bart van den Hoven behoedde zijn team voor een achterstand met een fabelachtige reflex. Na dit kwartier nam SCO het heft weer in handen en kwam het niet meer in gevaar en viel in de 65ste minuut de 3-2 van Axel Kastelijns na een prachtige aanval. Luc van Dongen kopte uit een corner de bevrijdende 4-2 binnen en toen was de wedstrijd wel gespeeld. OSS werd niet meer gevaarlijk en Mees de Leijer maakte er nog 5-2 van.

“Ik ben vooral trots nu we eindelijk in de derde klasse zijn. Het was na een te makkelijk programma qua oefenduels en bekerpotten afwachten waar we stonden. OSS is een hele goede ploeg en wij hebben vandaag laten zien dat als alle neuzen dezelfde kant op staan we van iedereen kunnen winnen. Als team hebben we vandaag echt een hele goede pot op de mat gelegd en dan zie je hoe goed die gasten kunnen voetballen”, aldus de trotse SCO-coach Maikel Cohen na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

SCO – OSS 1920 5-2 (2-2)
1-0 Nino Doelman, 1-1 OSS, 2-1 Nino Doelman, 2-2 OSS, 3-2 Axel Kastelijns, 4-2 Luc van Dongen, 5-2 Mees de Leijer.