Datum: zaterdag 22 april 2023, 20:22 - Auteur: Redactie

SCO raakt koppositie kwijt na rampmiddag bij TSC ZA

De Oosterhoutse derby van 4D werd zaterdagmiddag met ruime cijfers gewonnen door TSC. De nieuwe zaterdagploeg deelde een mokerslag uit aan SCO, dat RFC nu op doelsaldo koploper zag worden.

Een flinke verrassing op sportpark de Warande, waar het ervaren ensemble van TSC een pak rammel uitdeelde aan de titelfavoriet. In de eerste helft waren het Joey Hoefnagels en Wouter van Steyn die scoorden namens de ploeg van coach Jelle Rompa.

De bezoekende buren konden daar echter niks tegenover zetten. Sterker nog, na rust bewees Stefan Kok misschien wel de beste spits van de competitie te zijn. Met een dubbelslag besliste hij de derby, waarna Robin Tielemans in blessuretijd nog 4-1 maakte.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met SCO-coach Maikel Cohen. “We verliezen terecht, maar we waren niet slecht. We hebben 75 procent balbezit voor rust. Zij hingen terug en speelden alles op Stefan Kok en speelden hard en met het mes tussen de tanden.”

“Daar hadden wij vandaag geen antwoord op. Het is heel zuur, maar de titel is nog niet weg. Wonden likken en door. De kans is heel groot dat de titel wordt beslist op een doelpunt meer of minder. Het is bizar. We moeten nog  twee speelronden volle bak gaan.”

In het thuiskamp was assistent-coach Jan Joosen veel vrolijker uiteraard. “Met 4-1 afgetekend winnen van de koploper, dan ben je wel in vorm. Wij kregen te horen dat ons team vergane glorie was. We hebben bewezen vandaag dat het anders ligt”, knipoogde Joosen.

TSC ZA – SCO 4-1 (2-0)
1-0 Joey Hoefnagels, 2-0 Wouter van Steyn, 3-0 en 4-0 Stefan Kok, 4-1 Robin Tielemans.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss