Datum: zaterdag 11 februari 2023, 18:36 - Auteur: Redactie

SCO raakt zijn koppositie kwijt na kraker tegen SSW

Maandenlang stond SCO bovenaan, maar zaterdag verpestte SSW die status in 4D. De ploeg uit Oosterhout beet zijn tanden stuk op de sterke bezoekers uit Dordrecht na een comfortabele voorsprong na rust.

Op sportpark de Elskens beleefde SCO een puike start. Topscorer Noa Peeters bracht de thuisclub op het goede spoor en het goede spel werd ook na rust beloond toen vleugelflitser Abelaziz Negro de marge verdubbelde: 2-0. Over en sluiten zou je normaal verwachten van een koploper. Maar niets werd minder waar.

SSW schoot de aansluitingsgoal binnen en maakte in de slotfase zelfs de gelijkmaker via een van richting veranderd schot, mede dankzij een paar gemiste kansen van SCO: 2-2 was de eindstand. Steven Bliemer kreeg nog een tweede gele en dus rode kaart. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met SCO-trainer Maikel Cohen.

“Over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag, maar het voelt wel als een verlies als je grote kansen krijgt om de wedstrijd te beslissen. De scheidsrechter was voor beide partijen weer een drama. Alleen bezig met zijn eigen showtje en komt niet eens uit de middencirkel. Maar uiteindelijk moet we het onszelf verwijten dat we de wedstrijd na de 2-0 niet doodmaken.

SCO – SSW 2-2 (1-0)
1-0 Noa Peeters, 2-0 Abdelaziz Negro, 2-1 en 2-2 SSW.