Datum: zaterdag 13 april 2024, 15:50 - Auteur: Redactie

SCO sprokkelt belangrijk punt bij laagvlieger Sparta ’30

Promovendus SCO wil zich handhaven in 3D en dus was een nederlaag bij een degradatiekandidaat uit den boze zaterdag. Dankij een late goal kregen de Oosterhouters alsnog een remise bij Sparta ’30.

Op basis van geleverde strijd op een grasmat waar goed voetbal niet mogelijk, kwamen de bezoekers al na drie minuten op voorsprong na een goed uitgespeelde actie en goal van Mees de Leijer. Echter twee minuten daarna na een uit het niets gegeven vrije trap viel de 1-1. En ook uit het niets, na rust deze keer, volgde de de 2-1 voor de gastheren.

Na 70 minuten kwam daar dan toch nog de verdiende gelijkmaker van Beau Zomers. Hierna ontvouwde zich een heel open wedstrijd met kansen aan beide kanten om het te beslissen. Namens de gasten pakte keeper Jim Baarh een bal uit de hoek na een katachtige redding. En aan de andere kant een prima uitgespeelde kans vrij die gemist werd door SCO.

Het bleef bij 2-2: “Al met al een terecht gelijkspel”, vond SCO-trainer Maikel Cohen toen hij met Voetbalibreda.nl sprak. “Onze jongens hebben voor iedere meter gestreden, dus we zijn toch tevreden met een puntje.”

Sparta ’30 – SCO 2-2 (1-1)
0-1 Mees de Leijer, 1-1 en 2-1 Sparta ’30, 2-2 Beau Zomers.