Datum: zaterdag 6 april 2024, 16:26 - Auteur: Redactie

Sensatie in Ulvenhout: tweede zege degradant UVV

UVV ’40 weet dat het na de zomer de nieuwe zaterdag vijfde klasse in moet, maar zaterdag won de hekkensluiter wel in 4F. Middenmoter SSC ’55 verzoop verrassend op sportpark Jeugdland.

Het sportief dramatische seizoen van de Bredase dorpelingen kreeg eindelijk wat kleur. SSC schrok al toen spits Sebastian Tabak de score opende, maar had het niet meer toen David Veenendaal de marge verdubbelde. Toch kwam het bezoek terug: 2-1. Uiteindelijk besliste de aanvoerder van de laatste seizoenen, die zijn team niet in de steek liet, de wedstrijd. Bart de Koning (foto) trapte raak vanaf de strafschopstip en bezorgde de groenhemden de tweede overwinning van de campagne.

“Het kwartje viel deze keer, tegen een gelijkwaardige tegenstander, wel eens een keertje onze kant op. Bij gebrek aan een keeper heeft onze rechtsback (Tom de Koning, red.) vandaag de honneurs waargenomen en deed dit niet onverdienstelijk. Bij tijd en wijlen lieten we leuk voetbal zien. De tweede helft werd het fysiek wel zwaar en werd SSC beter, maar hebben we het naar huis kunnen spelen.”, aldus UVV-coach Niels de Koning, die het met zijn manschappen nog even gezellig vierde in de kantine afloop.

UVV ’40 – SSC ’55 3-1 (2-0)
1-0 Sebastian Tabak, 2-0 David Veenendaal, 2-1 SSC ’55, 3-1 Bart de Koning (pen.).