Datum: vrijdag 1 oktober 2021, 22:58 - Auteur: Mica de Montigny

Sensationeel ‘Avondje NAC’ levert drie punten op

VIDEO – In een kolkend Rat Verlegh Stadion heeft NAC vrijdagavond goede zaken gedaan door koploper Excelsior te kloppen. De laatste plaats van de Keuken Kampioen Divisie is daarmee verlaten, terwijl de Rotterdammers naast een prijs grepen.

De bezoekende Kralingers bezweken namelijk onder de ‘periodestress’ in het tot de nok toe gevulde Rat Verlegh Stadion. NAC domineerde in de eerste helft en kwam via een schitterende vrije trap van Thom Haye verdiend op voorsprong. En dat was heerlijk, want het gebeurde in de blessuretijd van de eerste helft. Het thuispubliek raakte in extase: en terecht. Na rust had Excelsior wat meer in de melk te brokkelen en invaller Modeste Duku maakte het in minuut 64 weer spannend.

Hij benutte de rebound en bracht daarmee de hoop terug in de Rotterdamse harten. Dat was echter van korte duur, want toen Redouan El Yaakoubi een eigen goal maakte, na een voorzet van Antonia, was Excelsior weer terug bij af. Die klap kwam de formatie van trainer Marinus Dijkhuizen niet meer te boven. In de slotfase maakten invallers Boris van Schuppen en Kaj de Rooij er zelfs nog 3-1 en 4-1 van en dus ging de periodetitel aan de neus van Excelsior voorbij.

Coach Edwin de Graaf kan terugkijken op een goede pot voetbal met twee gouden wissels van zijn kant. Alhoewel de gasten in het tweede bedrijf de dienst uit leken te maken, was NAC toch in staat een zeer ruime zege te boeken. En dat beviel de B-Side, VAK G, F7 en alle andere Parel van het Zuiden-aanhangers maar wat. Zaak is nu om de goede sfeer in het stadion en de weg omhoog op de ranglijst door te trekken, dan kan het toch nog een mooi seizoen worden.

VIDEO: SAMENVATTING | NAC – Excelsior (4-1) – YouTube 

NAC Breda – Excelsior 4-1 (1-0)
1-0 Haye, 1-1 Duku, 2-1 eigen doelpunt, 3-1 Seuntjens, 4-1 De Rooij.