Datum: dinsdag 10 januari 2023, 23:39 - Auteur: Redactie

Sensationele bekerzege voor NAC Breda na verlenging

Al na 13 seconde spelen keek NAC tegen een achterstand aan. Brym zorgde voor de razendsnelle openingstreffer. Deze stand bleef 91 minuten lang op het scorebord staan. In de blessuretijd was het invaller Jesaja Herrmann die NAC de verlenging in schoot. In de blessuretijd van de verlenging schoot Rowan Besselink NAC naar de achtste finales van het TOTO KNVB Bekertoernooi.

Interim-trainer Ton Lokhoff had vandaag een basisplaats ingeruimd voor nieuwkomer Casper Staring en Aimé Omgba. De jonge middenvelder liet afgelopen vrijdag een goede indruk achter bij zijn debuut en kreeg vandaag de kans het vanaf de aftrap te laten zien.

Er stonden slechts tien seconden op de klok, toen NAC al een tegendoelpunt moest incasseren. Vanuit de aftrap zochten de bezoekers de aanval en met succes. Na een glijpartij in de Bredase defensie verscheen Brym plots oog in oog met Kortsmit. Hij faalde niet en schoot FC Eindhoven op een 0-1 voorsprong. Opnieuw een snelle tegengoal voor NAC.

Na de goal probeerde NAC weer vroeg terug te komen, maar in tegenstelling tot afgelopen vrijdag slaagde het hier vandaag niet in. Een aantal kleine kansen werden niet omgezet in doelpunten. Grote kansen waren er buitenom de Eindhovense goal niet in de eerste helft en zo gingen we rusten met een 0-1 stand.

Na rust zocht NAC nadrukkelijker de aanval en naarmate de tweede helft vorderde leek het ook steeds dichter bij de gelijkmaker te komen. Een aantal dubieuze momenten voor het Eindhovense doel leverden geen penalty op. Aan de andere kant miste oud-NAC’er Naoufal Bannis een grote kans om de score te verdubbelen. Ook Roy Kortsmit wist een grote kans voor de bezoekers onschadelijk te maken met een fabuleuze redding.

In de 80e minuut claimde NAC wederom een strafschop, nadat Velanas in het zestienmetergebied naar de grond werd gewerkt. Jeroen Manschot wilde er niet aan en zo leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Leek welteverstaan! In de blessuretijd viel de bal voor de voeten van invaller Jesaja Herrmann. De spits aarzelde niet en schoot NAC naar 1-1! Wat een moment voor de Duitser om zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal te maken en NAC naar de verlenging te schieten.

In de verlenging was de spanning voelbaar. Beide ploegen gingen voor de winst. Aan de ene kant werd een doelpunt van Seedorf afgekeurd, aan de andere kant redde Yassine Azzagari zijn ploeg door de bal van de lijn te halen.

In de absolute slotfase was het dan toch NAC dat aan het langste eind trok. Een frommelgoal van Rowan Besselink zorgde ervoor dat NAC in extremis de wedstrijd naar zich toe trok. Twee doelpunten na de reguliere speeltijd brachten NAC naar de achtste finales.

Aanstaande zaterdag zal de loting plaatsvinden. Dan weet NAC wie het treft op 7, 8 of 9 februari.

NAC Breda – FC Eindhoven 2-1 (0-1)
0-1 Brym, 1-1 Hermann, 2-1 Besselink.