Datum: dinsdag 26 maart 2019, 20:27 - Auteur: Redactie

De nieuwe Vardy spotten op het Baronie Paastoernooi?

Zoals velen al weten is Voetbalinbreda.nl dit jaar partner van het Baronie Paastoernooi 2019.  Naast de deelname van Nederlandse jeugdteams zoals NAC Breda, FC Twente, FC Utrecht, ADO Den Haag en PEC Zwolle en uit Belgie onder meer Zulte Waregem, Royal Antwerp FC en STVV Sint Truiden is het Engelse Sheffield Wednesday een opvallende deelnemer.

Onlangs was er een delegatie van Sheffield Wednesday op bezoek in Breda voor een pre-visit. VIB sprak met Sheffield-jeugdtrainer Jamie Hadfield. “Ieder jaar nemen we met onze jeugdteams deel aan een Internationaal toernooi. Vorig jaar speelden we in Turkije en in Italië. Dit jaar hebben we gekozen voor deelname aan het vv Baronie Paastoernooi. We kunnen hier tegelijkertijd met drie jeugdteams terecht, dat is qua organisatie en ook kosten zeer aantrekkelijk. We verblijven met onze U12, U13 en U15 selectie vier dagen in Nederland. Het is absoluut geen vakantietrip, nee we willen onze spelers wel een maximale belasting bieden. We zijn dan ook zeer tevreden dat de organisatie naast het toernooi ook voor iedere dag nog een oefenwedstrijd heeft kunnen regelen. Zo spelen we oefenwedstrijden tegen Willem II, FC Den Bosch en FC Dordrecht. Dus onze jongens kunnen vol aan de bak.”

“We beoordelen we het hotel, de accomodatie van vv Baronie en stemmen ook het routeplan af. Het ziet er allemaal goed uit bij Baronie, een sfeervol sportpark met een prachtig hoofdveld. We kunnen onze directie van de Academy positief informeren.” Sheffield Wednesday heeft wel iets met Nederland: zo speelden Urby Emanuelson, Wim Jonk, Royston Drenthe en nu Joost van Aken bij die de club die uitkomt op het tweede niveau van Engeland, The Championship.

Sheffield Wednesday is een club met een zeer rijke historie, de club werd opgericht in 1867! Eigenaar is nu de Thaise tonijnicoon Dejphon Chansiri die de club in 2015 kocht voor ruim 40 miljoen euro. De bekendste speler uit de jeugdopleiding van Sheffield Wednesday is ongetwijfeld Jamie Vardy. Geboren en opgetogen in de wijk aangrenzend aan het stadion Hillsborough. Vardy speelde tot zijn veertiende jaar in de opleiding, maar werd uiteindelijk weggestuurd; te lastig en niet goed genoeg bevonden. En daar hebben ze nu nog spijt van. Vardy stapte over naar Stocksbridge, later naar Halifax Town en Fleetwood Town. Hij verdiende nog niet genoeg geld om rond te komen en werkte dan ook nog in een fabriek. Hij raakte een aantal keren betrokken bij wat incidenten, wat knokpartijen in de kroeg en werd zelfs twee keer aangehouden. Maar alles is nu anders want Jamie Richard Vardy is inmiddels uitgegroeid tot een waar fenomeen, dat in 2016 zijn club Leicester City naar het kampioenschap schoot. Hij scoorde in dat seizoen in elf opeenvolgende competitieduels en werd zelf uitverkozen tot beste speler van de Premier League. Vardy bleef Sheffield trouw, want hij woont nog steeds in dezelfde wijk. Zo zie je maar hoe het kan lopen. Dus wie weet zien we tijdens de Paasdagen (20, 21 en 22 april) op sportpark de Blauwe Kei wel weer een nieuw kleine Vardy rondlopen?