Datum: woensdag 5 januari 2022, 20:42 - Auteur: Mica de Montigny

Shock in Ulvenhout: Polman is gestopt, Van Dijnsen komt

Jeroen Polman is plots niet meer de coach van UVV ’40. De zondag derdeklassers maken wel alvast de zomerse komst van Marco van Dijnsen bekend en zoeken tot die tijd een interne oplossing.

Polman (49) kwam zwaaide de hele Corona-crisis de scepter in het Bredase dorp, maar kan zijn werkzaamheden niet meer combineren met het trainersvak op sportpark Jeugdland. Hij is dus trainer af nu. Met The Boys in Green stond hij deze winterstop op de tiende plaats van de zondag derde klasse A. Wie zijn taken de resterende maanden van dit seizoen over zal nemen is nog niet bekend.

Van Dijnsen (foto) wordt in elk geval zijn definitieve opvolger als het seizoen voorbij is. Hij is momenteel nog trainer van zaterdag derdeklasser Klundert. Van Dijnsen is een bekende in de Bredase voetballerij. Zo was hij onder meer coach van clubs als DIA en SAB en kwam hij in de vorige eeuw nog uit voor NAC als voetballer. Voetbalinbreda.nl vroeg hem naar zijn terugkeer in 076.

“UVV is een mooie en correcte club met fijne mensen en een top hoofdsponsor. Er liggen uitdagingen en met een goed kader gaan we die graag aan. Er loopt voldoende kwaliteit rond op het sportcomplex en we gaan proberen iedereen in zijn kracht te gebruiken. Of ik graag terug wilde naar Breda? Het is toeval. Maar in de omgeving Breda is het altijd goed en de club spreekt me aan.”