Datum: zondag 25 november 2018, 17:11 - Auteur: Redactie

Sipkens bezorgt JEKA cruciale thuiszege op Cluzona

JEKA verraste zondagmiddag: de hoger geklasseerde spelers van Cluzona kregen klop in Breda. Opvallend verder: een 15-jarige debutant bij de gepromoveerde thuisclub.

De zogenaamde Club Zonder Naam kwam naar sportpark Tussen de Leijen om indruk te maken, maar faalde in die ambitie. Het was JEKA-spits Sipkens die de scorende opende na een rebound: 1-0. Even later kopte Sipkens nog een voorzet prachtig in de kruising, maar die goal werd afgekeurd. Daarna kwamen de Tricolores goed weg. De Cluzona-spits stormde op JEKA-keeper Dennis van Duin af, maar die kwam zo agressief uit, dat zijn rivaal de bal tegen de buitenkant van de paal schoot.

Het duel bleef spannend, tot invaller Govert van de Miesen (15 jaar) een rol speelde in de tweede goal van Sipkens. Hij had een pre-assist in huis en zag hoe zijn kompaan voorin de strijd definitief besliste. “Het zal nog lang onrustig blijven hier, met een opvallende debutant”, jubelde winnend coach Bas Liebregts, toen hij vanuit zijn kantine Voetbalinbreda.nl nog even te woord stond. JEKA klimt weg uit de gevarenzone en moet volgend weekend thuis aantreden tegen Madese Boys.

JEKA – Cluzona 2-0 (1-0)
1-0 en 2-0 Noel Sipkens.